Primer ha estat el vicepresident Jordi Puigneró qui ha anunciat que ell, a diferència del president Aragonès, sí que assistirà a la manifestació de la diada del 11 de Setembre. Després del líder de Junts dins del Govern, s'han pronunciat en el mateix sentit la resta de consellers, que també han confirmat que sortiran als carrers de Barcelona l'11 de setembre. Mentrestant, la resta de consellers d'ERC no ha aclarit la seva participació, només Joan Ignasi Elena ha dit que tampoc hi serà, ja que es trobarà al centre de coordinació dels Mossos per garantir "la seguretat de tothom". 

Així, els consellers i conselleres de Junts responen d'aquesta manera a la negativa de Pere Aragonès de participar de la manifestació, criticant que s'ha convocat contra els partits, en lloc de posar el focus en l'Estat. A Puigneró, l'acompanyaran Jaume Giró (Economia); Victòria Alsina (Exteriors); Josep Maria Argimon (Salut); Gemma Geis (Recerca i Universitats); Violant Cervera (Drets Socials) i Lourdes Ciuró (Justícia). 

Els consellers confirmen la seva assistència 

Alguns d'ells, també han confirmat la seva assistència a través de les xarxes. Puigneró ha publicat una piulada avançant que tant ells com tots els seus companys hi serien: "Efectivament, jo i els consellers de Junts sí que anirem a la manifestació de la Diada". En la mateixa línia, la consellera Geis ha compartit una fotografia de la samarreta de l'ANC per la diada, acompanyada d'aquest missatge: "El 24 d’agost vaig comprar, a la rambla de Girona, la samarreta per a la manifestació de l’11s2022 Cal ser-hi, sense cap dubte, com cada any. Tornem-hi per vèncer!". 

Minuts més tard, ha estat la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, qui ha repiulat el vídeo de l'ANC: "Anar-hi i anar-hi. Ser-hi sempre. El dia 11 de Setembre aniré a la manifestació de la Diada", ha escrit a Twitter. La seva companya Lourdes Ciuró també ha compartit la seva reflexió sobre la importància d'assistir a la manifestació: "L'Estat que ens espia, que ens persegueix judicialment i que ens infravalora com a poble és el mateix Estat que voldria veure els carrers de Barcelona buits un 11 de setembre. Aquesta Diada Nacional, també hi serem".

Retrets a l'absència del president

Els consellers no han estat els únics polítics de Junts que han confirmat l'assistència a la manifestació, també ho han fet altres càrrecs del partit. Molts d'ells han volgut deixar ben clar a les xarxes, que, a diferència del president Aragonès. Per exemple, Jaume Alonso Cuevillas ha censurat l'absència del cap de l'Executiu, a qui ha recordat que partits i polítics (professionals o ocasionals) estem moralment obligats a suportar totes les crítiques". 

Anant més enllà, el diputat Salvador Vergés ha reflexionat que "el més greu del fet que el President del teu país no assisteixi a la Diada és que no es tracta d’una decisió individual, personal, fins i tot potser impulsiva, sinó que hi ha tot un equip de polítics al darrere que ho ha analitzat i calculat i que ha decidit que això és el que més els convé".