A pocs dies perquè comenci el mes de setembre i amb el curs polític ja encetat, els preparatius per la manifestació de la Diada de l'11 de Setembre s'intensifiquen. Com a mostra, el vídeo promocional que ha publicat aquest dilluns l'Assemblea Nacional Catalana per la manifestació que any rere any omple els carrers de Barcelona per commemorar la Diada. En aquest cas, l'ANC ha volgut fer una crida a gent d'arreu del país "de ciutat, de camp, jubilades, joves, gent que fa dècades que és activista i gent que no ho ha estat mai", en referència a l'heterogeneïtat del moviment independentista, a qui ha convocat a la manifestació de l'11-S.

A més, ha aprofitat el vídeo per recordar les grans fites que han tingut lloc en els últims deu anys en la lluita per la independència: "Hem creat una cadena humana de més de 400 quilòmetres, hem sigut milions de crits plegats. Hem votat i hem guanyat". Per tot això, la plataforma considera que aquest 11 de setembre ha arribat el moment de fer "un pas endavant" per la independència de Catalunya, un lema acompanyat del coixinet #TornemhiPerVèncer. 

 En el vídeo, publicat aquest dilluns 29 i quan falten menys de dues setmanes per la Diada, també hi surt reflectida la diversitat d'un moviment que està conformat per persones ben diferents entre si. En ell, hi apareixen nenes jugant amb un gronxador, una parella de joves a una terrassa prenent una cervesa, gent més gran, esportistes, llaços grocs, tractors i petons. Tot hi té cabuda a la manifestació de l'11 de setembre, que aquest any recorrerà la capital catalana. Aquesta començarà, com cada any, a partir de les 17:14, i ho farà des de la Plaça Espanya. A partir d'aquí, els manifestants es dirigiran fins a l'estàtua de Colom, al final de les Rambles i seguiran caminant cap a l'Estació de França per l'avinguda del Marquès de l'Argentera. A l'Estació de França, tindrà lloc l'acte polític principal de la mobilització.

Els concerts de la Diada 

Un dels altres punts forts de la Diada és la Festa per la Llibertat, que cada any organitza Òmnium Cultural al Passeig Lluís Companys. En aquest cas, s'allargarà durant tot el diumenge, des de les 10:30 fins a la nit. Així les acotacions musicals tindran lloc abans i després de la manifestació de l'ANC i es convertirà en l'epicentre cultural de la Diada. De fet, comptarà amb tres grans actuacions a partir de les 18:30: Els Pets, Roba Estesa i Lil Dami.