La suspensió de l'acord per l'ampliació de l'aeroport del Prat està en boca de tothom i ha acabat sent el tema protagonista de la roda de premsa posterior a les Jornades del Grup Parlamentari de Junts per Catalunya. El secretari general del partit, Jordi Sànchez, ha instat els seus socis de govern a plantejar-se si segueixen donant estabilitat a l'executiu de Pedro Sánchez després que aquest retiri la inversió milionària que s'havia projectat per a l'aeroport. 

"Ja n'hi ha prou de lamentar-nos d’aquestes actituds. Vull recordar que tenim 23 escons al Congrés dels Diputats que són necessaris per mantenir l’estabilitat del govern espanyol", ha sentenciat Sánchez, qui aposta per una resposta coordinada en el Congrés i al Senat de les forces independentistes davant de la suspensió unilateral de l'acord. 

El secretari general de Junts ha assegurat que quan es trenca un acord com aquest "no està justificat que puguem seguir parlant de la necessitat de donar suport a una estabilitat al govern espanyol per evitar altres governs molt més nocius als interessos de Catalunya". Tot i això, Sànchez ha remarcat que aquesta no és una amenaça cap a l'executiu espanyol, sinó una reflexió sobre com han de fer servir les forces independentistes la seva força al Congrés en qüestions com els pressupostos generals de l'Estat.

 

Una "benvinguda" a Pere Aragonès

La tensió entre socis de govern és palpable. Malgrat que Sànchez ha seguit les passes del vicepresident Jordi Puigneró i ha assegurat que les accions dels republicans contra el projecte d'Aena són una excusa del govern espanyol per trencar el pacte, ha reconegut que no han ajudat a tirar endavant l'acord. "Per més infortunats que fossin alguns tuits, és evident que una inversió de 1.700 milions d’euros no pot quedar suspesa per això", ha remarcat. 

Sànchez ha assegurat que aquestes diferències amb les posicions d'Esquerra ja les han compartit en privat els partits del Govern i que comparteixen una mateixa postura davant l'acord. 

El secretari de Junts s'ha alineat amb la crítica del president Pere Aragonès al govern espanyol, en què retreia a l'executiu de Pedro Sánchez que la suspensió de l'acord de l'aeroport era una mala manera d'encarar la taula de diàleg. Sánchez ha coincidit amb Aragonès, a qui li ha donat la "benvinguda", ja que, com ha recordat el líder de Junts, el seu partit sempre ha estat escèptic sobre el diàleg amb l'Estat

 

 

Imatge principal: Jordi Sánchez, secretari general de Junts, durant una roda de premsa / ACN