El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha titllat de "provocatives" les paraules del ministre de la Presidència, Félix Bolaños, contra l'acord de claredat. "Estem acostumats que el PSOE faci promeses que no han complert mai i faci declaracions amb voluntat provocativa", ha afirmat en declaracions als mitjans abans de la inauguració de la Fira d'Abril. Junqueras, que ha assistit a la fira amb el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha reiterat el seu suport a la proposta del Govern d'Aragonès per resoldre el conflicte entre Catalunya i l'Estat: "Estem convençuts que hi hagi un pacte que permeti que els ciutadans votin, que sigui el conjunt de la ciutadania la que decideixi sobre el futur del nostre país". 

Oriol Junqueras: "El PSOE no sempre prioritza la causa de la democràcia"

Bolaños, que aquests dies ha fet una visita a Catalunya, va assegurar aquest dijous des de l'Abadia de Montserrat que "el govern d'Espanya no aposta per tornar al passat, a les fórmules que van dividir i enfrontar els catalans, i que van portar a Catalunya a un bucle que va durar una dècada". Posteriorment, va acompanyar en un acte de precampanya a Jaume Collboni, candidat del PSC a les eleccions municipals a Barcelona, i de nou, va reivindicar la tasca del govern de Pedro Sánchez per "retornar el debat als marges constitucionals". "Ha fet que parlem d'habitatge i deixem de parlar de procés", va reblar Bolaños. És per això que el líder d'ERC ha reivindicat l'acord de claredat com una aposta democràtica "bona per a tothom". "Lamentablement, el PSOE no comparteix aquesta opinió i no sempre prioritza la causa de la democràcia, però és evident que nosaltres sí", ha afegit.

Junqueras també ha aprofitat per criticar el "desembarcament" de polítics a Barcelona amb motiu de Sant Jordi, per "rascar quatre vots", en referència a l'arribada de cinc ministres, a banda de Bolaños. Aquests seran la ministra de Treball, Yolanda Díaz, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, la ministra de Transports, Raquel Sánchez i el ministre d'Universitats, Joan Subirats. També visitarà Barcelona el líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo. "Menys desembarcaments i més treballar a favor de la gent", ha etzibat Junqueras, que ha insistit que "fora bo que es preocupessin de la vida i la societat, i fessin propostes útils".

En aquest sentit, ha carregat contra l'executiu espanyol per les mesures en matèria d'habitatge. Concretament, ha lamentat que el govern de Pedro Sánchez, fruit d'"urgències electorals i no habitacionals", hagi proposat que "siguin els ajuntaments els qui comprin els pisos de la Sareb, quan el que hauria de fer el Govern és posar pisos a disposició dels ajuntaments". "Els pisos que ara estan a la Sareb els hem rescatat entre tots en el rescat bancari i ja n'hi ha prou de pagar una, dues i tres vegades un rescat bancari que ningú mai ha tornat", ha defensat Junqueras.