El president d'ERC, Oriol Junqueras, defensa la "necessitat imperiosa" de construir un Govern capaç de pensar en "10 i 20 anys vista" i considera "tediosa" la negociació amb Junts per investir Pere Aragonès com a president del nou executiu.

Així ho ha afirmat en un article publicat en El Periódico amb el títol "Reconstrucció republicana", en el qual defensa que "els grans canvis de fons requereixen pensar a llarg termini per començar a posar les primeres pedres, avui, d’una nova Catalunya millor perquè sigui una realitat demà".

Acord pendent "a l'espera que un tercer es decideixi a fer el pas"

Segons Junqueras, la política catalana ha de "sortir del dia a dia per pensar en demà passat".  "Hem de planificar els canvis pensant a 10 i a 20 anys vista", ha defensat en l'article. El vicepresident i pres polític considera "inexplicable" que JxCat segueixi sense donar el seu aval a la posada en marxa d'un Govern presidit per Pere Aragonès, que està pendent d'una "tediosa" negociació. 

Centrant-se en la reconstrucció de la Catalunya "post-Covid", assegura que cal constituir al més aviat possible un nou Govern que es posi a treballar. "D'aquí la necessitat imperiosa de posar fil a l’agulla per tenir un Govern sorgit de les urnes i que, a hores d’ara, inexplicablement, continua pendent d’una tediosa negociació que es van apressar a encarrilar dos dels actors polítics - per garantir una majoria d’investidura - a l’espera que un tercer es decideixi a fer el pas", escriu Junqueras, assenyalant el partit del president Carles Puigdemont

"Imprescindible que el Govern espanyol tingui una actitud més activa"

Poques hores abans que el vicepresident en funcions, Pere Aragonès, convoqui d'urgència l'executiva nacional del partit per abordar l'acord amb Junts, el vicepresident Junqueras publicava des de la presó aquest article alertant de la necessitat de formar un nou govern davant la crisi econòmica i sanitària. "Aquest país té prou audàcia i vitalitat per sortir-se’n i superar aquesta crisi assentant les bases per a una economia forta i moderna que sigui el pilar que sostingui l’Estat del benestar. Però, alhora, és necessari continuar exigint la implicació de l’Administració central i la gestió integral dels recursos que genera Catalunya", defensa.

Junqueras reclama al govern espanyol una actitud més activa i determinada per ajudar "aquelles pimes que han vist minvar els seus ingressos dràsticament".

 

Imatge principal: El president d'ERC, Oriol Junqueras, en un acte electoral del partit. / Marc Puig