El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha matinat molt aquest divendres i abans de les sis del matí ja estava repartint fulletons informatius a les portes de la fàbrica SEAT a Martorell. El dirigent d'ERC s'avança a la campanya, que oficialment comença la mitjanit de divendres vinent, i acompanyat de Jordi Albert, que va de número 11 a la llista d'ERC per Barcelona a les eleccions del proper 12 de maig. Junqueras ha explicat a El Nacional.cat que ha arribat a les portes de la fàbrica a dos quarts de sis del matí i s'hi ha estat fins a un quart de set, "aprofitant el canvi de torn de la nit al matí per saludar els treballadors que entraven i sortien del seu lloc de feina".

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació

Junqueras i els seus han repartit 1.900 fulletons on, tal com ha explicat, "es detalla l'obra de Govern d'ERC i s'expliquen els projectes de futur que en gran manera passen pel compromís amb la reindustrialització i garantir llocs de feina dignes i pròspers". En la mateixa línia, el president de la formació independentista ha posat de manifest el seu interès per "garantir un futur millor per a la nostra gent".

Chery arriba a la Zona Franca

La visita de Junqueras a la SEAT coincideix amb el dia en què es fa la signatura oficial de l'acord entre Ebro-EV Motors i Chery a la Zona Franca de Barcelona. L'acord farà realitat la reindustrialització de l'antiga planta de Nissan gairebé tres anys després del tancament. A banda de les cúpules de directius de les dues companyies, a l'acte hi ha prevista l'assistència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez; i el de la Generalitat, Pere Aragonès, entre altres alts càrrecs polítics. Chery és l'exportador de cotxes xinès més gran i el tercer fabricant més gran del gegant asiàtic.

L'aterratge de Chery a l'antiga fàbrica de Nissan de la Zona Franca es farà en tres fases, que s'aniran "explicant i consolidant" en els pròxims mesos. "A cada fase hi ha uns requisits de producció que anirem especificant i treballant", va dir aquest dijous el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, que va admetre que la negociació per la reindustrialització ha estat "complexa" i ha tingut "alts i baixos". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic