El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha deixat la porta oberta a presentar-se a les eleccions europees amb una llista conjunta amb el també exeurodiputat Raül Romeva, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i la consellera Dolors Bassa. Ho ha explicat en una entrevista escrita que ha concedit a RAC1 on ha contemplat la possibilitat d'aquesta llista després d'haver anunciat en una carta oberta que pretén presentar-se com a candidat a les eleccions europees: "Presentar-me a Europa és la millor manera de denunciar el retrocés democràtic i la repressió de l'Estat espanyol", deia Junqueras. 

Tot i la intenció d'aquesta llista europea amb els seus companys d'ERC, el vicepresident no ha confirmat si hi hauria la possibilitat de concórrer juntament amb una altra formació política. Tot i això, Junqueras no sap si el fet de sortir escollit eurodiputat li permetria tenir més possibilitats de sortir de la presó si hi ha sentència condemnatòria: "Tot és tan arbitrari que no m’atreveixo a formular cap opinió. Fa 11 mesos que sóc a la presó sense judici", ha lamentat. En la mateixa línia ha recordat el poc cas "que fa la justícia espanyola de les resolucions europees".

Un altre dels temes que s'ha tractat en aquesta breu entrevista ha estat el rebuig de l'ultimàtum de Torra per part del govern espanyol; "Autogovern i no independència", va resumir la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, en una roda de premsa convocada d'última hora. Per la seva banda, Junqueras matisa que "Ja sabem com és el PSOE, poden tancar tants cops com vulguin la porta al diàleg que sempre ens trobaran posant-hi al peu". A més, ha criticat Celáa per insinuar que moltes de les imatges de les càrregues del referèndum de l'1-O eren falses: "A la ministra Celá li recordo que el 3 d’Octubre el PSOE va presentar una moció insòlita per reprovar el Govern espanyol per les càrregues policials de l’1 d’Octubre, si va ser així d’insòlit deu ser que devia ser prou greu", ha subratllat.

Finalment, Oriol Junqueras ha parlat sobre els aldarulls de dissabte passat a causa de la manifestació de Jusapol, la contramanifestació independentista i l'actuació dels mossos: el vicepresident ha demanat no caure en provocacions perquè "som un moviment pacífic i així ha de seguir sent, qualsevol imatge de violència ens perjudica, és regalar una victòria als qui la busquen".