El capità de la Guàrdia Civil C57393S, que va ser responsable de l'operatiu policial de l'escorcoll de la Conselleria d'Economia el 20-S, s'ha presentat aquest matí a declarar al Suprem amb una llampant corbata groga i amb un discurs amb què ha volgut responsabilitzar Jordi Sànchez del control de la gent que es manifestava aquell dia a les portes de la conselleria. L'agent no ha tingut cap inconvenient a assegurar que l'aleshores president de l'ANC, Jordi Sànchez, tenia "poder sobre la massa". I, de fet, ha estat d'aquesta manera com el testimoni s'ha referit en tot moment a les persones concentrades davant del departament el dia dels escorcolls.

Ha arribat a tal punt que l'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, l'ha interrogat amb ironia sobre si havia vist com aquella massa a què es referia havia organitzat un concert. "No sé si va organitzar un concert la massa", ha replicat l'agent.

"Sap si aquella massa prenia tapes al bulevard?", ha insistit Van den Eynde, fins que l'ha interromput el president de la sala, Manuel Marchena, reclamant preguntes amb "rellevància judicial".

De fet, la tensió de la declaració del testimoni de la Guàrdia Civil s'ha aconseguit relaxar durant uns instants gràcies a una pregunta de l'advocat, arran les afirmacions que Junqueras s'havia presentat a la conselleria acompanyat de quatre escortes. "Eren guardaespatlles o eren persones?", ha interrogat, la qual cosa ha fet que el president de la sala se saltés les seves pròpies normes per advertir sense poder aguantar el riure que "els guardaespatlles són persones".