Jordi Sànchez considera que el fet que el tribunal estigui limitant el visionat d'imatges davant dels testimonis està perjudicant les defenses. "El Tribunal Europeu de Drets Humans haurà de decidir. En la meva opinió és la vulneració més greu", assegura en declaracions a El Nacional.

No poder veure la llum del sol és una de les qüestions que Jordi Sànchez confessa que porta pitjor del judici que viu aquestes setmanes al Suprem: els trasllats a primera hora del matí i al vespre en furgons sense finestres, l'estada al soterrani de l'Audiència i les hores al Suprem, amb totes les finestres tancades per raons de seguretat.  

Com estan vivint tot el procés de trasllats diaris per assistir al judici al Suprem?
Amb fatiga.

I els dinars? Les hores al Tribunal? Perden possibilitat de parlar amb les famílies si no poden venir?
El dinar és correcte. El tracte humà de la policia i la Guàrdia Civil és exquisit. De fet, el que tot pres hauria de tenir sempre. No tinc cap queixa. Tampoc dels funcionaris de Soto del Real. Bons professionals que fan bé la seva feina. Una de les coses que pitjor porto és que cada dia que hi ha judici no podem veure la llum del sol. El vehicle de trasllat és sense finestres, dintre de l’Audiència nacional és un soterrani i al Suprem tenim totes les finestres tancades per seguretat. El tribunal ha permès contactar amb les famílies mentre estem al Suprem. S’agraeix.

Han passat d’unes jornades que semblaven maratons els primers dies, a la darrera setmana, amb jornades molt més breus...
Suposo que organitzar tants testimonis no és fàcil però no s’entén jornades tan desiguals. El dia anterior a la meva declaració vam sortir de la sala de vistes a les 21’30. Arribàvem a la presó a les 23 hores i a la cel·la a quarts de 12. En canvi la setmana passada vàrem tenir dies només amb 2 declaracions breus.

Aquesta setmana vénen els testimonis policials. Creu que el fet que el jutge estigui limitant el visionat d’imatges està perjudicant l’estratègia de la defensa?
Absolutament. És evident que un relat d’un testimoni sense poder ser posat en contradicció conforma una opinió en el Tribunal que quan es pugui visionar el vídeo sense el testimoni davant difícilment podrà ser variat. El Tribunal Europeu de Drets Humans haurà de decidir. En la meva opinió és la vulneració més greu de defensa.