El portaveu de l'Intergrup sobre Catalunya a Westminster, Hywel Williams, ha lamentat que en el judici de l'1-O, que comença aquest dimarts, els 12 acusats "s'enfronten a jutges hostils i saben que envelliran entre reixes només per seguir els desitjos dels qui els van triar".

Hywell Williams Westminster Catalunya   ACN

Portaveu de l'Intergrup sobre Catalunya a Westminster, Hywel Williams / ACN

En un comunicat, el també membre del partit gal·lès Plaid denuncia que els líders independentistes estan acusats de "càrrecs medievals de rebel·lió i sedició" i són "presos polítics". D'altra banda, Williams ha exigit al govern de Theresa May que denunciï "els abusos contra els drets humans a Catalunya" pel judici de l'1-O.

A més, el portaveu ha acusat al govern britànic de ser "còmplice" amb el seu "suport a l'Estat espanyol". Per això, ha demanat a May que utilitzi "la influència que li quedi per fomentar una solució pacífica i democràtica a la crisi catalana".

Crítiques al procés judicial

"Les diferències polítiques no es poden resoldre amb judicis que són un espectacle", ha alertat el portaveu de l'intergrup sobre Catalunya. Així, creu que aquesta causa encara pot "enverinar més les relacions entre Catalunya i Espanya".

"Aquests homes i dones empresonats no són vàndals ni agitadors. Aquestes persones decididament pacífiques són presoners polítics", ha dit Williams.