Entre dos i tres mil persones han omplert la plaça universitat de Barcelona contra el judici al procés, en una nova jornada de vaga i mobilitzacions a tot Catalunya. Després que aquest dijous al matí diversos carrers de Barcelona hagin quedat tallats al trànsit per l’acció del CDR, s’han format diverses columnes de manifestants que han anat avançant pels carrers de Barcelona i han acabat confluint en aquesta cèntrica plaça.

Un cop allà, la Intersindical, el sindicat de l'ensenyament USTEC i el d'estudiants SEPC, han fet diversos parlaments on han qualificat la vaga d'"èxit" i han fet una crida als manifestants a seguir la manifestació convocada pel centre de la ciutat d'Universitats per la República i la de la tarda prevista a Jardinets de Gràcia.

En els parlaments, tots tres sindicats han recordat els motius laborals per la convocatòria de la vaga -com la reforma laboral o l'augment del salari mínim-, però també el motiu principal: la protesta contra el judici al procés. En aquest sentit, els manifestants han tingut un record per Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que avui declaren com a acusats al Suprem. 

La plaça s'ha omplert de pancartes pels presos polítics, per la democràcia i de banderes independentistes, i s'han sentit crits en aquest sentit.

Pel que fa al seguiment de la vaga, els sindicats s'han mostrats satisfets amb la incidència que està tenint. Des de l'ensenyament USTEC s'ha parlat d'una participació pròxima al 50%, mentre que els estudiants del SEPC han parlat del 100% pel que fa al seu col·lectiu.