El judici al procés és un macroprocés no només pel tipus dels delictes sinó per la gran quantitat de prova que s'ha de presentar. Hi ha 500 testimonis, però la majoria cauran. De fet, comencen a caure ja.

Tots els que estan processats per altres causes tenen el dret a no declarar o a fer-ho parcialment i amb l'assistència del seu advocat.

Avui el primer testimoni del dia no ha declarat. Oriol González, de l'empresa Buzoneo, s'ha acollit al seu dret a no testificar perquè està processat pel jutjat d'instrucció 13 de Barcelona. I aquesta escena s'anirà repetint a partir d'ara, perquè hi ha molts testiomonis imputats pel jutge del 13 o per l'Audiència Nacional, com el mateix Josep Lluís Trapero, que està citat dijous. Si és que no es canvia el dia o l'horari, que tot pot ser.

Un dels citats demà és Amadeu Altafaf. Està imputat pel jutjat d'instrucció 13. Viu a Bèlgica. I tot i mostrar la voluntat de comparèixer, ja ha expressat que no declararà. I per organitzar la sessió de dimecres, la seva advocada li ha plantejat la situació a Manuel Marchena, que no ha resolt absolutament res.

El tribunal, però, assisteix impassible i no mou l'agenda ni agrupa testimonis. Aquesta setmana ni Pau Reventós ni David Palanques han declarat. També és molt probable que decaiguin Albert Royo, del Diplocat, i Antoni Molons, secretari de Difusió.

El cartell de dijous també s'aguanta d'un fil. Josep LluísTrapero, Josep Maria Jové, Santi Vidal i Carles Viver Pi Sunyer, tots imputats, ara mateix els pesa més el no que el sí, si han de triar una opció per declarar. 

Les properes dues setmanes estan farcides de guàrdies civils. Declaren en intervals d'entre un quart d'hora i mitja hora. A excepció de Daniel Baena, que és el policia que va fer els atestats que consten en el sumari, i dels observadors internacionals de l'1-O Felix Von Grüdbergm i Manon Masse. El primer vindrà des d'Alemanya i la segona declara per videoconferència des del Canadà.