Matí exprés al Tribunal Suprem. La sessió ha durat un quart d'hora. El primer testimoni ha saltat perquè està imputat i la segona no ha pogut aportar gaires novetats. Rosa Maria Sans, de l'empresa impressora Artiplan, ha seguit el fil d'ahir d'Unipost. No sabia qui va fer l'encàrrec i no va fer factura. I sense factura ni pagament és difícil provar el delicte de malversació.

"Vaig demanar que no s'imprimís res del referèndum", ha explicat Sans a la fiscalia. La responsable de recursos humans d'Artiplan també ha admès, però, que l'ordre es dona un cop la Guàrdia Civil es persona a l'empresa i que ella no sabia ni qui va fer l'encàrrec ni que ja estava una part imprès.

"El material tampoc el vaig veure. Estava tot precintat", ha explicat Rosa Maria Sans. Sans ha explicat que l'encàrrec arriba pel departament comercial com un "treball normal" i ha dit, i davant la insistència de Consuelo Madrigal ha quantificat el treball en 17.200 euros, que és el pressupost que ja va donar a la Guàrdia Civil quan va fer l'escorcoll.

El primer testimoni del dia no ha declarat. Oriol Gonzàlez, de l'empresa Buzoneo, s'ha acollit al seu dret a no testificar perquè està processat pel jutjat d'instrucció 13 de Barcelona. I aquesta escena s'anirà repetint a partir d'ara, perquè hi ha molts testimonis imputats pel jutge del 13 o per l'Audiència Nacional, com el mateix Josep Lluís Trapero, que està citat dijous.

Un dels citats demà és Amadeu Altafaj. Està imputat pel jutjat d'Instrucció 13. Viu a Bèlgica. I tot i mostrar la voluntat de comparèixer, ja ha expressat que no declararà. I per organitzar la sessió de dimecres, la seva advocada ha plantejat la situació a Manuel Marchena, que no ha resolt absolutament res.