Els interrogatoris dels testimonis del judici al procés són tan interessants per les respostes dels que compareixen davant el tribunal de la sala segona del Tribunal Suprem com per les preguntes que fan els advocats. En cada una hi ha els arguments de la defensa. 

Els advocats treballen per fer evident que no hi va haver violència ni res que s'assembli a un alçament, necessari per al tipus delictiu de la rebel·lió. I als proveïdors que testifiquen, se'ls demana si van rebre un encàrrec directe de la Generalitat, per fer caure l'acusació de malversació. Perquè també és molt important que no hi hagi ni factures, ni pagaments, ni l'encàrrec directe de la Generalitat de la publicitat o el material per fer el referèndum de l'1-O.

Però hi ha una altra pregunta que aquesta setmana pren més sentit que mai: hi havia una ordre judicial per fer els escorcolls a Unipost? La Guàrdia Civil hi va irrompre per requisar les paperetes, les notificacions per als membres de les meses i els cartells de publicitat. Hi havia ordre judicial? Si no n'hi havia, l'escorcoll va ser il·legal.

Aquesta setmana declaren 24 agents de la Guàrdia Civil. Molts d'ells són els que van requisar tot el material entre el 20-S i l'1-O.

La pregunta ja la van sentir la setmana passada. Jordi Pina i Andreu Van den Eynde van preguntar als dissenyadors, comercials i responsables de les impremtes i d'Unipost si la policia, quan es va presentar a la seva seu, els va ensenyar l'ordre judicial. 

Però a preguntes de la fiscalia el mateix director de producció de Catalunya d'Unipost, Jaume Planas, explica que el secretari judicial no va arribar fins a la tarda al magatzem de Terrassa, on l'escorcoll estava en marxa des del matí del mateix 20 de setembre.

I l'altre punt d'interès: amb quina ordre la Guàrdia Civil va citar els testimonis a la caserna per interrogar-los? Hi havia la supervisió del jutge? Hi havia citació?

La Guàrdia Civil va actuar pel seu compte en el que podria ser una investigació del procés a nivell general, com qui tira la xarxa a veure què pesca?

Aquesta setmana, aquestes respostes es contrastaran amb les que donaran els guàrdies civils que hauran d'explicar qui els va donar l'ordre de fer els escorcolls. I si va ser el jutge i, per tant, tenien ordre judicial, o bé van obeir ordres de superiors seus.