En plena celebració del judici al procés, en el qual dotze dirigents independentistes catalans afronten una pena d'entre set i 25 anys de presó per un suposat delicte de rebel·lió, la solidaritat amb els presos ha arribat fins a Sevilla. En una manifestació organitzada per l'Asamblea Nacional Andaluza (ANA) milers de persones han protestat contra el procés judicial sota el lema 'Pel dret a l'autodeterminació dels pobles'. A la marxa també hi ha participat una delegació de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i del Consejo para la Descolonización y Transición Nacional del Archipiélago Canario (CDTN).

La manifestació s'ha celebrat aquest dijous, 28 de febrer, en motiu del Dia d'Andalusia, que commemora la celebració del referèndum de l'any 1980 sobre el procés autonòmic a aquesta nació històrica que va acabar atorgant l'autonomia a la comunitat andalusa.

"Ha sigut un moment molt bonic veure l'ANA i l'ANC juntes, amb fotos dels presos polítics i tenint en compte que tenim un govern de dretes", ha assegurat el fundador de l'ANA, Pedro Ignacio Altamirano, a El Nacional. "Ha sigut una aposta valent i el més sorprenent és que no hi ha hagut ni un 'a por ellos' i sí que s'han produït molts aplaudiments mentre avançàvem pel carrer", ha explicat.

MANI SEVILLA 28F ANA

Respecte el judici, el líder independentista andalús ha estat contundent: "Aquí no s'està jutjant Catalunya, s'està jutjant la qualitat de la democràcia espanyola i és un judici contra el poble de Catalunya". "Tot això es comença a entendre i, per aquest motiu, avui el poble andalús ha aplaudit el pas de la nostra manifestació". Segons ha comentat el mateix Altamirano, els representants de l'ANC s'han sorprès en no veure cap bandera espanyola pel carrer. "Al meu entendre, alguna cosa està canviant a Andalusia", ha conclòs.

A més, Altamirano ha anunciat que l'ANA estarà amb l'ANC per la manifestació contra el judici a Madrid, que se celebrarà el pròxim 16 de març.