La manifestació anunciada per entitats independentistes catalanes per al dissabte 16 de març a Madrid discorrerà entre Atocha i Cibeles. Així ho han especificat les entitats en una comunicació que ha rebut la Delegació del govern espanyol a Madrid.

Concretament, el departament governatiu va rebre a finals de gener un escrit sobre la marxa, convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que discorrerà entre les 17 i les 21 hores pel passeig del Prado de la capital per acabar a la plaça de Cibeles, on previsiblement faran els discursos finals.

L'objecte de la protesta és la "denúncia del judici als presos polítics catalans". Els promotors no han facilitat una previsió del nombre de manifestants, per la qual cosa la Delegació de govern espanyol espera conèixer aquesta xifra, així com el nombre d'autobusos que arribaran a Madrid, per articular el corresponent operatiu de seguretat.

Dijous passat, entitats i partits independentistes van fer una crida a Barcelona a assistir a la manifestació de Madrid contra el judici de l'1-O i criticar la "decadència" de l'Estat. El periodista Martí Anglada va demanar tant la participació de catalans com de la resta d'espanyols: "Tots estem convocats vinguem d'on vinguem. Fem de Madrid la ciutat que assenyali la vergonya democràtica i la decadència d'aquest règim".

Anglada va assegurar que hi ha nombroses associacions i plataformes arreu d'Espanya que avalen la celebració d'un referèndum a Catalunya i va defensar que "junts" s'ha de portar a la capital el missatge que "l'autodeterminació no és cap delicte, és un dret".

Entre les entitats i partits que donen suport a aquesta marxa a Madrid hi ha ANC, Òmnium Cultural, l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), ERC, JxCat, la CUP, la Crida, el PDeCAT, Demòcrates i representants dels comuns, entre altres.