El president de la Generalitat, Quim Torra, visitarà aquest dissabte als presos polítics als centres penitenciaris d'Alcalá Meco i Soto del Real, a Madrid, on van ser tralslladats el passat divendres 1 de febrer. Serà el primer viatge de Torra, després que el president del Parlament, Roger Torrent, els visités a principis d'aquesta setmana.

Torra serà a les 9 del matí a Alcalá Meco per a veure's amb Carme Forcadell i Dolors Bassa, i a les 11 estarà a Soto del Real per trobar-se amb Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

En una intervenció al ple del Parlament aquest dimecres, el president ja va anunciar la seva intenció de fer aquestes visites el cap de setmana per a donar-los "tota la força" de cara a l'imminent judici al procés dimarts que ve al Tribunal Suprem.

El president va criticar que el traslladat es va produir en "condicions miserables i d'indecència" i va avisar que l'única resposta que podrà donar Catalunya a unes eventuals sentències condemnatòries serà des de la democràcia i el dret d'autodeterminació, encara que no va donar més detalls.