La manifestació contra el judici al procés, que va començar dimarts passat, ha aconseguit reunir 500.000 persones, 200.000 segons la Guàrdia Urbana. Els presos polítics i exiliats no han tardat en agrair la nombrosa participació. 

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha enviat un missatge citant una frase que Sèneca va dir a Neró: "El teu poder radica en la meva por, i si jo ja no tinc por, tu ja no tens poder".

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha fet una piulada des de Ginebra per definir la manifestació com "imatges de complicitat, d'autoestima, fortalesa i coherència". A més, Rovira ha qualificat la concentració de "rebuig a la causa general contra el republicanisme".

Per la seva banda, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha estat contundent amb el seu missatge d'agraïment: "Votar no és delicte, impedir-ho per la força, sí".

El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha assegurat que la manifestació "impressiona molt" i ha aprofitat per carregar contra el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani. 

El president de la Crida, Jordi Sànchez, ha indicat que la concentració d'aquesta tarda els fa "molt forts":