Els presos i preses polítiques que aquest divendres van ser traslladats a les presons de Soto del Real i Alcalá Meco ja estan en mòduls de respecte i en cel·les individuals. Segons han informat fonts penitenciàries a l'ACN, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart estan al mòdul de respecte número 10, el mateix on ja havien estat els Jordis anteriorment. De fet, tots set comparteixen mòdul amb l'extresorer del PP Luis Bárcenas i l'exvicepresident espanyol Rodrigo Rato.

Segons les mateixes fonts, tots els presos han passat bé la nit i a partir d'aquest dissabte ja podran rebre visites familiars i integrar-se en la rutina de les presons. Està previst que els set líders independentistes estiguin en els mòduls de respecte on han ingressat durant tots els mesos que duri el judici. De fet, han agrupat els presos als mateixos mòduls per facilitar els trasllats durant els dies que hi hagi sessió al Tribunal Suprem.

Pel que fa a les preses, empresonades a Alcalá Meco, Carme Forcadell ha confirmat a través del seu compte de Twitter que està amb Dolors Bassa al mateix mòdul on ja havien estat abans del trasllat a Catalunya.

Tots els presos rebran els seus ordinadors​ un cop hagin estat inspeccionats, segons han indicat les mateixes fonts. Recorden que el jutge instructor, Pablo Llarena, va autoritzar que en tinguessin, però que abans de lliurar-los als presos han de ser revisats. 

Els presos podran reunir-se amb els seus advocats sense vidres pel mig ni restriccions horàries. Les comunicacions institucionals i amb autoritats tindran lloc a petició dels interns sempre que no entorpeixin les comunicacions de la resta d'empresonats del centre.