Catalunya viu pendent de saber quan començarà el judici de l'1-O. El Tribunal Suprem continua sense fixar-ne la data d'inici. L'única referència, fins ara, és la comunicació del president de la sala que jutjarà els líders del procés, Manuel Marchena, que va informar fa uns dies que s'iniciarà "en dates properes al 5 de febrer". És a dir, dates properes a dimarts vinent. 

La qüestió és que justament la setmana que ve hi ha programat un ple al Parlament, per a dimecres i dijous, 6 i 7 de febrer. I tots els partits independentistes (Junts per Catalunya, ERC, la CUP i Demòcrates) han anunciat que donen suport a la vaga que promou la Intersindical-CSC. El sindicat ha oficialitzat un preavís per als dies 5,6 i 7, a l'espera de saber la data definitiva. Des de l'entorn del president del Parlament confirmen que és obvi que la vaga els afectarà, perquè la cambra catalana no és impermeable a la societat. 

En la junta de portaveus d'avui, Roger Torrent ha comunicat als grups que, si la vaga acaba coincidint amb el ple, citarà tots els grups per prendre una decisió. Fonts independentistes de la mesa afirmen: "Si el dia que van detenir els alcaldes de Celrà i Verges i catorze persones més a Girona ens vam saltar les comissions, evidentment no hi pot haver activitat parlamentària amb normalitat quan comenci el judici".

La CUP ja ha avançat aquesta tarda que la seva posició serà demanar directament que se suspengui el ple i es converteixin les institucions en espai de lluita. L'oposició promet combatre una decisió d'aquestes característiques.