El sindicat Intersindical-CSC ha registrat aquest divendres un preavís al Departament de Treball per convocar vaga general la primera setmana de febrer, just quan s’iniciarà el judici de l’1-O.

Amb tot, segons un comunicat del mateix sindicat, la vaga es convoca pels set anys de l’aprovació de la reforma laboral del PP que el govern de Pedro Sánchez ara es nega a derogar. La vaga tindrà lloc a tots els centres laborals del país, públics i privats, i està prevista per als dies 5, 6 i 7 de febrer, per bé que el sindicat concretarà properament en quina jornada serà quan es faci la protesta.

Els objectius de la vaga són reclamar la derogació completa de la reforma laboral del 2012, un salari mínim català de 1.200 euros mensuals, la recuperació de les lleis socials aprovades pel Parlament i aturades pel Tribunal Constitucional, la plena igualtat de gènere als centres de treball, i l’avenç cap a un model de funció pública de qualitat i amb condicions laborals dignes, entre d’altres.

La Intersindical-CSC es reafirma, per tant, en els motius pels quals va convocar vaga de dues hores el 21 de desembre passat i ara crida a secundar-ne una de tot el dia.

La CUP hi dona suport

Davant la presentació del preavís, la CUP ha donat suport a la convocatòria i s'ha compromès a treballar-hi perquè tingui el màxim seguiment tant als llocs de treball, com als barris i pobles. “Sobren raons per una vaga general”, ha afirmat el portaveu de la CUP Carles Riera.

La formació ha aplaudit "la valentia i l’audàcia" de la I-CSC en convocar la vaga i ha fet una crida a "la resta d’actors sindicals, polítics i socials" a sumar-s'hi. Demanen que sigui "una autèntica jornada de lluita que aturi tot el país", i que pugui donar resposta "a l’actual situació per retornar la paraula al poble, per recuperar drets, i perquè s’aturin les respostes repressives als problemes polítics i socials".