Com ja és habitual en totes les manifestacions independentistes, la premsa internacional no ha tardat en fer-se ressò de la concentració que aquest dissabte a la tarda ha omplert la Gran Via de Barcelona per protestar contra el judici al procés que va començar dimarts passat. 

RTE

La televisió pública irlandesa RTE defineix el judici al procés com "judici als independentistes" i explica que centenars de milers de catalans han sortit al carrer per protestar.

Agence France Press

L'agència de notícies francesa France Presse destaca la xifra d'assistents que ha donat la Guàrdia Urbana, 200.000. També afegeix que "en l'absència de Carles Puigdemont", que està exiliat a Bèlgica, el vicepresident Oriol Junqueras s'ha convertit en el "principal acusat contra qui la Fiscalia exigeix 25 anys de presó".

The New York Times 

"Les forces independentistes demostren la seva força". Això és el que explica el diari nord-americà The New York Times que destaca que "si bé els independentistes afirmen que Catalunya té dret a l'autodeterminació, el govern espanyol diu que qualsevol vot sobre la independència requeriria una modificació de la Constitució".

RTBF

Per la seva banda, la Ràdio Televisió Belga Francòfona recull les declaracions d'un cap de colla casteller que ha participat a la manifestació i que expressa la seva tristesa pel judici. A més, es pregunta si realment existeix el delicte de rebel·lió que s'atribueix als processats: "Hi va haver violència?".

Le Soir

El diari belga Le Soir ha fet un breu article sobre la concentració d'avui i ha destacat que l'organització de la mobilització ha comptat mig milió de manifestants tot i que la Guàrdia Urbana n'ha certificat 200.000.

 RFI

Radio France Internationale explica als seus oients quin era el lema de la manifestació contra el judici: "l'autodétermination n'est pas un crime" (L'autodeterminació no és delicte).

Euronews

El canal de televisió Euronews ha indicat: "Les organitzacions independentistes es manifesten a Barcelona". La cadena ha matisat que, a més de protestar contra el judici, els catalans també han reclamat el dret a l'autodeterminació. 

A més, Euronews ha compartit un vídeo resum de la jornada:

i24NEWS

El canal israelià i24NEWS, dedicat a la informació internacional, ha subratllat la presència d'estelades i de cartells per demanar la llibertat dels presos polítics.

Franceinfo

 La televisió de notícies francesa Franceinfo, igual que molts altres mitjans internacionals, s'ha centrat en xifrar el nombre de manifestants i en recordar el delicte de "rebel·lió" i les altes penes a les que s'enfronten els processats.