Entitats i sectorials jurídiques catalanes han escrit una carta al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, per expressar la seva disconformitat amb la decisió de suspendre la conferència que havien de pronunciar els presidents Carles Puigdemont i Quim Torra aquest dilluns a l'Eurocambra.

Els juristes han expressat que la seva labor els obliga a estar compromesos amb els "drets i llibertats" i que, per tant, es veuen obligats a expressar la seva "profunda decepció" per la decisió de suspendre la conferència dels presidents catalans.

Aquesta xerrada, expliquen els juristes, tenia l'objectiu de "fer públic el grau de represió que s'està exercint contra el dret legítim a l'autodeterminació del poble català". A la missiva, subratllen que la suspensió és un "atac frontal a la llibertat d'expressió i, al mateix temps, un exemple sobre com Europa està donant l'esquena a la situació catalana".

Per aquests motius, les entitats i sectorials jurídiques animen el Parlament Europeu i el seu president a "estar atents al que passa a Catalunya". En la mateixa línia li demanen que es prenguin mesures per acabar amb "la greu violació de drets i llibertats que pateix Catalunya de la mà de l'estat espanyol".

Entre els signants de la carta dirigida al president Tajani hi ha: la Coordinadora de l'Advocacia de Catalunya, els Advocats voluntaris 1 d'octubre, l'Associació de juristes pels drets civils, el Col·lectiu Praga i la Sectorial de juristes de l'Assemblea Nacional Catalana, entre d'altres.