Diana Riba, parella de Raül Romeva i número 2 a la llista d’ERC a les eleccions europees, ha mostrar avui la seva preocupació per les presses que té ara el Tribunal Suprem en accelerar la celebració del judici al procés per tal d’evitar que coincideixi, si es possible, amb la campanya electoral del 28-A.

Riba, en declaracions a El món a RAC1, ha explicat que es molt probable que l'acceleració del judici pot provocar que decaiguin proves o testimonis, fet que suposa una vulneració del dret de defensa.

També ha denunciat la situació de presó preventiva de nou dels dotze processats. Porten més d'un any en presó preventiva. És duríssima per ells i pels familiars i, de cara a un judici, fa que hi hagi una vulneració de la defensa flagrant."

El tribunal que presideix el magistrat Manuel Marchena ja ha avançat la declaració dels testimonis polítics per a la setmana que ve, per allunyar les seves declaracions el màxim possible de la campanya, fet que ha provocat que s'acceleri la declaració dels dotze processats en el judici al procés.

Debilitat de les proves

Diana Riba ha destacat la debilitat de les proves sobre l'existència de violència que han aportat les acusacions. “Em sorprèn que totes les proves i arguments de violència siguin tan dèbils i reforça la convicció de desmuntar el relat de la violència.", ha manifestat.

Raül Romeva va declarar ahir dimarts davant del tribunal. Segons Diana Riba, va afrontar la declaració “molt tranquil, molt segur, amb ganes de declarar”.