Raül Romeva ha acabat la seva declaració d'hora i mitja amb un espetec final contra el govern de l'Estat i contra el tribunal. Si durant tota la compareixença ha fet una apel·lació al diàleg i als drets fonamentals, els minuts finals han estat una explosió de retrets contra els qui han assegut tot un govern en el banc dels acusats:

 "Si estem avui aquí és perquè els qui havien de fer política no ho van fer i els van passar a vostès la responsabilitat. No assumeixin aquesta responsabilitat. Tornin-la allà d'on no havia d'haver sortit".

Raül Romeva ha començat igual que Oriol Junqueras: "Em considero un pres polític".

L'exconseller d'Exteriors tampoc ha respost a les acusacions i només ha contestat a les preguntes del seu advocat Andreu Van den Eynde.

També ha disparat contra Vox.

I ha fet un al·legat de defensa sobre els drets fonamentals, negant la violència dels ciutadans, denunciant la de l'1-O de la policia i defensant que l'autodeterminació és un dret, que no s'ha comès cap delicte i que sempre es va apel·lar al diàleg.

També ha admès que el 27-O no hi va haver cap declaració d'independència sinó una voluntat de fer efectiu el mandat de l'1-O reconstruint el diàleg trencat.

Junqueras, avui darrere del seu advocat Andreu Van den Eynde, ha seguit amb interès la declaració i prenent notes.

judici proces junqueras van den eynde