El Govern de la Generalitat es reunirà aquest divendres de forma extraordinària al Palau de la Generalitat, segons ha pogut saber El Nacional. La reunió del Consell Executiu està prevista per les 13h i coincideix amb el trasllat dels presos polítics a Madrid. 

El Govern vol fer una reunió monogràfica al voltant de la situació dels presos, per deixar patent la seva solidaritat i suport, i per mostrar "unitat" entre els sobiranistes i entre els socis de l'executiu per encarar el judici de l'1-O que començarà en breu.

La Direcció General de Serveis Penitenciaris va notificar aquest dimarts a les defenses dels presos polítics catalans que, finalment, el trasllat seria aquest divendres, dia 1 de febrer. Ara bé, aquest matí s'ha pogut saber que el Suprem no fixarà la data del judici de l'1-O per la setmana que ve, fet que podria modificar la data del trasllat. 

El Suprem assegura que encara ha de resoldre els últims escrits entrats per alguns dels advocats, a banda que ha de decidir i redactar la interlocutòria amb l'admissió dels testimonis i les proves, i assenyalar en aquest mateix document l'inici del judici. Segons avança EFE, la data ara gira entorn al 12 de febrer, una de les dues dates probables que hi ha sobre la taula des de fa setmanes.

A més d'aquest Consell extraordinari, el president de la Generalitat, Quim Torra, i bona part del Govern acomiadaran els presos polítics quan marxin cap a Madrid des de la presó de Brians II, on seran traslladats prèviament de les presons on estan reclosos actualment.