El president de la Generalitat, Quim Torra, i bona part del Govern acomiadaran els presos polítics quan marxin cap a Madrid des de la presó de Brians II, on seran traslladats prèviament de les presons on estan reclosos actualment.

Segons ha avançat El Món a Rac1, Torra té intenció d’anar a la presó a acomiadar-los divendres i, a més, també vol assistir com a públic a la primera sessió del judici contra la cúpula independentista per l’1-O. Tal i com ha assenyalat posteriorment el conseller Puigneró a catalunya Ràdio, també hi anirà "una nodrida representació del Govern".

Reunió extraordinària de Govern

A més, segons ha explicat el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, el Govern celebrarà una reunió extraordinària el divendres coincidint amb el trasllat dels presos polítics.

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Puigneró ha dit que "els presos mereixen que el seu Govern els acompanyi en tot el que sigui possible i també celebrant un Consell de Govern extraordinari per evidenciar aquest fet".

Preguntat per si acudiran tots els membres de l'Executiu català a acomiadar-los, ha dit que hi haurà una "representació nodrida del Govern".

El trasllat serà divendres

L’Àrea Penitenciària dels Mossos d’Esquadra traslladarà els presos polítics des de Puig de les Basses (Dolors Bassa), Mas d’Enric (Carme Forcadell) i Lledoners (Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart) fins a Brians 2, que és el centre d’enllaç entre els Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia de la Generalitat i Instituciones Penitenciarias del Ministeri de l'Interior. 

La Guàrdia Civil es farà càrrec del trasllat des de Catalunya fins a Madrid, directament, fins als centres de destinació. Els homes ingressaran a Madrid V (Soto del Real) i les dones ho faran a Madrid I – Mujeres (Alcalá Meco). El trasllat han d’atendre les condicions de “seguretat, dignitat” i absència de “dilacions indegudes” establertes pel Tribunal Suprem. 

Es tracta d’un trasllat excepcional, tant per la durada del judici com pel nombre d’encausats que han de comparèixer davant del mateix tribunal.