Els informatius de les televisions privades espanyoles Telecinco, Antena 3 TV i La Sexta van donar una informació molt reduïda de les sessions del judici al procés independentista en el marc de la campanya electoral del 28-A.

Segons l’informe presentat avui pel CAC sobre el pluralisme polític en la cobertura de la campanya electoral, les informacions sobre el judici van tenir una presència molt baixa, especialment en comparació amb la cobertura donada per mitjans d’àmbit català com ara TV3, Catalunya Ràdio, RAC1 i TVE Catalunya.

L'informe estimat, que també constata el tractament de privilegi de Vox —formació extraparlamentària en aquell moment—, demostra les diferència quant a la cobertura del judici entre mitjans com Catalunya Ràdio, el que en va parlar més, i La Sexta, el que menys s’hi va referir.

Telecinco, la cadena dels incidents

Així mateix, es conclou que Telecinco va mostrar un interès específic per situar al capdavant de l’atenció informativa aquells fets que contenien incidents de qualsevol mena, ja fos en actes electorals, seus de partits o en relació amb els candidats. En concret, aquesta cadena va oferir fins a cinc vegades més temps sobre incidents que la mitjana de la resta de mitjans.