L'històric cap etarra Josu Ternera, detingut aquest matí als Alps francesos, ha estat hospitalitzat després de passar per una caserna de la Gendarmeria, segons han informat a Efe fonts de la Fiscalia de París. Després de la seva detenció, Ternera, ha demanat ser examinat per un metge a la brigada de la Gendarmeria on ha sigut traslladat després del seu arrest i a continuació se l'ha conduït a un hospital, on continua ingressat.

Mesos abans de la seva detenció, la unitat policial que li feia el seguiment, va detectar que l'excap polític d'ETA feia constants visites a l'hospital, però no sabien si era per visitar algú o per tractar-se de la malaltia greu que pateix.

D'altra banda, el govern francès ha informat que el ministre de l'Interior, Christophe Castaner, i Fernando Grande-Marlaska, van mantenir una conversa sobre aquesta operació a les 13.00 hores. La detenció es va produir en virtut d'una ordre de crida i cerca que Josu Ternera tenia pendent per una condemna a vuit anys de presó, que inclou a la seva expulsió de França, dictada contra ell el juny de 2017 pel Tribunal Correccional de París.