El cas dels condemnats per l'assalt de Blanquerna, que s'han deslliurat d'ingressar a la presó i fins i tot poden concórrer a les eleccions a la Comunitat de Madrid, ha indignat Josep Rull, empresonat a Lledoners. Rull ha assegurat que l'escàndol dels feixistes de Blanquerna és la demostració que encara hi ha un sector majoritari de la judicatura que manté les essències del franquisme.

El conseller recorda en una piulada tots els òrgans judicials que han intervingut en el cas de l'assalt de Blanquerna, el Tribunal Constitucional, el Tribunal Suprem, l'Audiència de Madrid i la Junta Electoral, i acaba sentenciant que "és evident que un sector majoritari i poderós de la judicatura espanyola manté el cordó umbilical intacte amb el franquisme més rònec i brutal".

TUIT Josep Rull Blanquerna

Candidats de la Falange

La reacció de Rull arriba després que la Junta Electoral Provincial de Madrid avalés la candidatura de la Falange a les eleccions del 4-M a Madrid, encapçalada per  Manuel Andrino i amb Jesús Fernando Fernández Gil de número 8, tots dos condemnats per l'assalt a la llibreria Blanquerna la Diada del 2013. La junta justifica la seva decisió pel fet que no ha quedat acreditat que tots dos "es trobin complint una pena privativa de llibertat per sentència ferma o que es trobin privats del dret de sufragi per sentència ferma".

Dies abans, el 8 d'abril l'Audiència de Madrid va paralitzar l'ingrés a presó de la majoria dels 14 ultres condemnats en sentència ferma pel Tribunal Suprem el juliol passat, en espera de com es resolen els recursos d'empara al Tribunal Constitucional i les peticions d'indult. És el segon cop que es paralitza l'ingrés a la presó dels condemnats. El 2017 va ser el Tribunal Constitucional qui ho va fer. Dels catorze condemnats, dos estan fugits. 

L'associació Drets ja va anunciar divendres, en conèixer la decisió de la Junta Electoral Provincial de Madrid que presentaria recurs.

 

 Imatge principal, el conseller Josep Rull / ACN