L'empresari i amic de Carles Puigdemont, Josep Maria Matamala, fa un any que acompanya el president català en el seu exili. "Avui fa un any que vaig haver de marxar de la meva ciutat, del meu país, lluny de la meva família", ha explicat Matamala en una piulada.

De la mateixa manera, l'empresari ha volgut subratllar que continua convençut d'haver pres una bona decisió en decidir acompanyar Puigdemont: "Avui estic més convençut que mai que aquest esforç i sacrifici serà a fi de bé". "Ens en sortirem! Confiança!", conclou l'amic del president.

Matamala serà el candidat de Junts per Catalunya al Senat per Girona a les pròximes eleccions generals del 28-A. Conegut com a Jami, va ser regidor de CiU a l’Ajuntament de Girona entre 1987 i 1995 i els darrers cinc anys va arribar a ser-ne portaveu. Va ser precisament la seva activitat política el que va propiciar la coneixença amb Puigdemont, que aleshores desenvolupava la seva activitat com a periodista. A partir d'aquell moment van construir una sòlida i molt estreta amistat.