"Torra i Torrent tenen una actitud totalitària. Cada vegada que els sento dir que parlen en nom de tots els catalans em pregunto si només som catalans els que pensen com ells. Facin el favor de no parlar en nom de tots els catalans". Així s'ha expressat el ministre d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació en funcions, Josep Borrell, que ha participat en un acte polític del PSC a Cerdanyola del Vallès.

"Ni hem de marxar ni hem de canviar. Pensem com pensem. No deixarem que ens facin fora de Catalunya", ha insistit. En un míting, que segons els organitzadors ha ajuntat fins a 300 persones, Borrell ha posat èmfasis en que ara "hem vist quins són els resultats i la conseqüència. No hi ha hagut cap govern que hagi reconegut aquest intent de secessió. Ara han vist la realitat". Aixi mateix, ha exclamat que "la violència als carrers de Barcelona i altres ciutats pensàvem que no la veuríem mai. Hi ha hagut una violència extrema".

En aquest sentit, i entre una ovació del púbic, Borrell ha volgut agrair la feina feta a les forces de seguretat. "Gràcies a ells, Barcelona no ha anat a pitjor. Hem vist escenes que em recordaven els pitjors temps de la reconversió industrial (dels 80)".

josep borrell cerdanyola el nacional anna solé sans

Per altra banda, referint-se als clams dels partits independentistes que ressalten la manca de democràcia a Espanya, el ministre en funcions ha dit que "si aquest país fos una dictadura no estarien acampats a Universitat".

Així, també ha volgut deixar clar que els partits independentistes "no tenen el mandat del poble perquè no tenen ni la majoria de la meitat més un". "Ens diuen que han fet una jugada mestra, que ho tornarem a fer, que no ens rendirem mai, o que els carrers seran sempre nostres. No es pot dir això. Sigui qui sigui". I ha volgut deixar clar que "els carrers són de tots. El dia que siguin d'algú voldrà dir que que hem tornat a ser una dictadura. Hem de dignificar el nostre dret a defensar el que pensem sense violència però amb fermesa". 

En l’acte també hi han intervingut l’alcalde del municipi, Carlos Cordon i el candidat del PSC a les eleccions generals Francisco Aranda i la candidata al Senat Èlia Tortolero, que també ha volgut donat les gràcies als Mossos d'Esquadra per la feina feta aquests dies. 

Protesta dels CDR

Una trentena de persones han protestat a l’entrada contra l’acte dels socialistes i contra la presència de Borrell amb crits de “llibertat” i “independència”.

cdr acte borrell cerdanyola eleccions 10-n - anna sole sans

Els CDR havien convocat una concentració a les 18.00 hores a la Carpa Parc Tecnològic que s’ha mantingut activa fins a acabar l’acte.