L'allau de baixes del PDeCAT no té aturador. Després que la majoria dels consellers hagin estripat el carnet del partit, ara ho han fet l'exconseller i pres polític Jordi Turull, que ho ha anunciat a través d'una carta dirigida a David Bonvehí que ha publicat a les xarxes socials. A més els també presos polítics i exconsellers, Josep Rull i Joaquim Forn, també han deixat la formació segons ha pogut saber l'ACN de fonts de JxCat.

En la seva carta, Turull exposa els motius pels quals es dona de baixa del PDeCAT i sobretot destaca que no pot mantenir una doble militància per les dinàmiques, decisions i pronunciaments de la direcció del partit, encapçalada pel mateix Bonvehí.

Alhora, assegura que és una decisió "trista i gens fàcil de prendre" després d'haver militat durant tants anys al PDeCAT. En aquesta línia, i com a vicepresident de Junts per Catalunya, Turull assegura que farà tot el possible per mantenir bones relacions entre les dues formacions.

Per acabar la seva carta, Turull ha volgut agrair tota la tasca del PDeCAT durant els últims anys pels presos polítics i en concret al mateix Bonvehí. Alhora, li ha assegurat al president de la formació postconvergent que resta a la seva disposició per a qualsevol cosa.

Les paraules de Turull semblen anar amb consonància amb les que ha pronunciat aquest mateix dilluns el president del PDeCAT, David Bonvehí, que ha assegurat que des de la seva formació seguiran parlant amb Junts, però cada partit "des de la seva visió" per aconseguir la independència de Catalunya.

Aquestes paraules de Bonvehí eren la resposta a l'anunci de Puigdemont d'estripar el carnet. El president a l'exili ha assegurat que continuarà "treballant, ara com a president de Junts per Catalunya, per mantenir una relació cordial entre les dues formacions". Al president també l'han seguit 5 dels 6 consellers del Govern i alguns dels alts càrrecs del partit com Míriam Nogueras o Albert Batet.

Amb les seves baixes, presos polítics deixen el PDeCAT sense uns dels seus màxims referents. Alhora, cal recordar que la gran majoria dels diputats del PDeCAT dins de JxCat també han estripat el carnet i han decidit seguir el president Puigdemont.

El conseller Josep Rull també s'ha sumat a la marxa del partit i ha defensat en el seu compte de Twitter que "l'eina més útil per a enfortir Catalunya" és Junts per Catalunya.