La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, s'ha convertit en l'única representant del PDeCAT dins del Govern de Quim Torra després que la decisió de Carles Puigdemont d'estripar el carnet del partit ha desencadenat una allau de baixes.

La resta de consellers de JxCat, Meritxell Budó, Miquel Buch, Jordi Puigneró i Damià Calvet han anunciat que es donaven de baixa a través d'un escrit en què expliquen la seva decisió. “Vist que la direcció nacional del PDeCAT no segueix el mandat de les bases, ni convoca per a sortir de l’atzucac i que, lluny de fer-ho, està impulsant la judicialització de les relacions entre ambdues organitzacions, nosaltres optem per la coherència i fem el pas de militar de manera exclusiva a JxCat”, asseguren. L'exconseller Josep Turull també ha anunciat aquesta tarda la seva decisió de donar-se de baixa del partit.

El nom de Chacón és el que s'ha apuntat repetidament, junt amb el de l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, com a possibles candidats del PDeCAT en cas que la formació de David Bonvehí acabi concorrent en solitari a les eleccions catalanes.