En els últims dies, Juan Ignacio Zoido, ministre de l'Interior durant el govern de Mariano Rajoy, ha justificat l'ús de Pegasus per espiar els polítics independentistes, i en el marc de la Comissió sobre l'espionatge a Madrid, va posar el focus en el president Carles Pugidemont. En aquesta reunió també hi va participar Pere Aragonès, que va sentir dir a l'ara eurodiputat del PP que "investigacions judicials i policies" van indagar en les reunions de Puigdemont amb emissaris de Vladímir Putin i el seu oferiment per comptar amb soldats que podrien ajudar Catalunya. "No creu que aquesta mena de contactes justifiquen sobradament l'interès dels serveis d'intel·ligència, no ja espanyols, sinó de qualsevol estat membre de l'OTAN?", va preguntar Zoido al president. Davant aquestes paraules de l'exministre, aquest matí el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha retret a Aragonès que no el rebatés durant la comissió: "Sentint l'exministre Zoido abocant mentides per atacar el president Puigdemont amb el relat de Rússia, ens sap greu que per part d'Aragonès no hi hagués ja no una defensa sinó un atac per les mentides que arribava a dir. Que fes com si no tingués res a veure davant les mentides de qui és responsable de la repressió de l'1-O". Davant el silenci del president durant la Comissió, Turull ha insistit en una entrevista a Catalunya Ràdio, que creu que els independentistes s'han de "defensar entre tots" davant les fake news, com les que ha difós Zoido. 

Turull ha insistit també que la decisió de fer coincidir aquesta moció de censura de Ramón Tamames, que ha qualificat de "comèdia muntada per Vox", amb la visita de la comissió del Parlament Europeu per l'ús de Pegasus a l'Estat no és una casualitat sinó un element de distracció col·locat a consciència per part de Mertixell Batet: "Ho han fet expressament", ha defensat Turull, en línia amb la intervenció de la portaveu del seu partit al Congrés, Míriam Nogueras. "Aquest és el concepte que té l'Estat, primer la sacrosanta unitat d'Espanya i després, si hi ha temps, parlar de drets i llibertats fonamentals. Això passa mani qui mani", ha reflexionat Turull, que ha lamentat que l'atenció mediàtica s'hagi posat en la moció de censura, "que tothom utilitza com a plató de televisió en campanya electoral", en lloc de la comissió per Pegasus, que investiga un dels fets més grossos de la democràcia, tal com ell mateix ho ha definit. Amb tot, ha reconegut que l'absència de representants del govern espanyol té una part positiva, i és que els membres de la comissió saben com funciona l'Estat. 

Turull lamenta la manca de generositat d'ERC 

També al voltant de la comissió, Turull ha lamentat que només hi hagi hagut representants d'ERC per donar veu a les víctimes de l'espionatge, quan la llista d'afectats va molt més enllà d'aquest partit i afecta també a la societat civil. Tal com ha apuntat, es van decidir els noms dels representants al Parlament Europeu, en un espai en què Junts no té presència, i ha reconegut que des del partit els ha sabut greu que "no hi hagi hagut aquest punt de generositat", a l'hora de donar espai a altres formacions. Amb tot, assegura que no creu que s'hagi fet un ús partidista de l'esdeveniment, sinó que s'ha desaprofitat l'ocasió "per donar la dimensió de la barbaritat que ha perpetrat l'Estat". 

A banda de la moció de censura i de la comissió de Pegasus, el secretari general de Junts també ha repassat temes d'actualitat del partit. Per un costat, ha beneït que Xavier Trias hagi anomenat "Trias per Barcelona" la seva candidatura, renunciant al nom de Junts, ja que creu que l'alcaldable supera la marca del partit i va més enllà. A més, ha assegurat que té les mans lliures per pactar amb qui consideri després de les eleccions. Sobre la situació de la presidència del Parlament, ha assegurat que des del partit no es plantejen cap altre escenari que no sigui l'absolució de Laura Borràs després del judici pel cas de la Institució de les Lletres Catalanes, i que, per tant, serà restituïda automàticament al seu càrrec com a presidenta de la cambra catalana.