La plantada a la comissió Pegasus irromp a la moció de censura contra el president Pedro Sánchez. La portaveu de Junts al Congrés dels Diputats, Miriam Nogueras, ha retret al president del govern espanyol que cap ministre hagi rebut la comissió d'investigació de Pegasus enviada pel Parlament Europeu, durant la seva intervenció en l'hemicicle per la moció de censura de Vox. "Mira quin respecte té a les institucions que ha plantat a la comissió d'investigació de Pegasus", ha assenyalat Nogueras, assegurant que s'ha viscut un "escàndol" i que els han fet sentir "una vergonya que no té nom" quan la comissió de Defensa no s'ha presentat a la reunió.  "El xou d'avui, la cortina de fum, l'ha patrocinat el PSOE. Avui a vostès els tocava donar la cara davant les institucions europees", ha insistit.

 

La diputada de Junts ha aprofitat la seva intervenció durant la moció de censura per assenyalar que el govern espanyol ha intentat desacreditar "a tots aquells que intenten posar llum a les clavegueres de l'estat" i ha recordat que ja fa gairebé un any des que es va publicar l'informe de Citizen Lab. Nogueras ha repassat les diferents informacions que s'han publicat sobre el cas d'espionatge amb el programari Pegasus i ha subratllat que fins i tot els Estats Units han publicat un informe aquesta mateixa setmana que dona crèdit al cas. Segons ha exposat, l'Executiu de Sánchez ha preferit evitar parlar d'aquesta qüestió durant els darrers dies i ha apostat per centrar "el focus mediàtic a la ultradreta". 

Retrets per la comissió Pegasus

Tot i la plantada als eurodiputats, Nogueras ha assegurat que ja s'ho esperaven i que el president a l'exili, Carles Puigdemont, "ja va advertir que això podia passar" durant l'últim ple del Parlament Europeu. "Governi qui governi a Espanya, Catalunya sempre hi perd", ha afirmat. La diputada de Junts s'ha tornat a referir a la comissió Pegasus i ha insistit que "no serveix de res un govern així". En aquest sentit, ha recordat que l'Executiu actual ha ordenat al CNI "neutralitzar el moviment independentista", posant-lo "al mateix nivell que els terroristes gihadistes". "I aquesta ordre la manté el govern més progressista de la història", ha ironitzat Nogueras, que ha insistit que "avui el més interessant" no estava a l'hemicicle, sinó a "a la Sala Constitucional" amb la comissió Pegasus. Durant la seva intervenció en l'hemicicle, Nogueras s'ha dirigit breument a Ramón Tamames, a qui ha mostrat "respecte per l'edat", però "per la mentida cap ni un". En aquesta línia, ha afirmat que no entrarà a parlar de les "barbaritats" que ha dit durant la moció de censura.

WhatsApp Image 2023 03 21 at 18.57.24
La trobada entre Robles i Nogueras al pati del Congrés dels Diputats.

Robles busca Nogueras

Després del discurs, la ministra de Defensa, Margarita Robles, s'ha dirigit a la portaveu de Junts al pati del Congrés dels Diputats. Segons han explicat fonts de la formació independentista, Nogueras ha retret a Robles que la reunió del comitè Pegasus amb la comissió de Defensa s'hagi hagut de suspendre per la coincidència amb la moció de censura. Les mateixes fonts expliquen que "avui era el dia de rebre els eurodiputats, i no atendre el xou de l'ultra dreta".