El candidat a l'alcaldia de Barcelona de Junts, Xavier Trias, ha explicat aquest dilluns que ell espera que l'alcaldia de la ciutat depengui de la seva candidatura, d'ERC i del PSC, en cas que s'hagi de pactar. Un plantejament que ja va explicar aquest dissabte i que ara, en una entrevista al programa Més 324 ha reafirmat. També ha manifestat de nou, com ja feia aquest mateix dilluns al Círculo Ecuestre, que no es presentarà sota les sigles de Junts. "No és que amaguem les sigles, és que no anirem sota el nom de JuntsLa meva candidatura es dirà "Trias per Barcelona", perquè tot ho fem per Barcelona i jo crec molt amb la teoria del pal de paller, al voltant d'un s'ajunta molta gent, que no tots pensem igual, però tots tenim clar el que volem per la nostra ciutat", ha explicat el candidat.

Trias, també ha afirmat que aquesta va ser una de les condicions per presentar-se. "Jo estava jubilat i tenia una vida tranquil·la i la manera de presentar-me era decidir jo com ho feia", ha afirmat. El candidat creu que ell defensa els interessos "de molta gent, no només de Junts", motiu pel qual no es presentarà sota les sigles del partit, tot i que sí que el representa. "La meva victòria també seria una victòria de Junts", ha dit.

Pel que fa a Laura Borràs, Trias considera que "està sent atacada i li fan un plantejament molt dur demanant unes penes molt dures i jo li desitjo i espero que sigui absolta". "Ella sap que estaré al seu costat, però en el cas que sigui condemnada veurem què passa, i haurem de ser generosos", ha dit reafirmant la posició que ha expressat aquest matí. Segons Trias, el partit (Junts) ha d'entendre que "ella és una persona atacada com un dia ho vaig ser jo". Trias també s'ha referit als cartells què van aparèixer fent mofa de la malaltia que pateix l'expresident de Catalunya i exalcalde de Barcelona, pasqual Maragall. "Els cartells de l'alzheimer són una vergonya total i qui ho ha fet és una persona menyspreable. Quan una persona està malalta com en pasqual això exigeix un gran respecte envers ell i la seva família. Espero que no sigui una campanya bruta", ha afirmat el candidat.

Trias avisa al Govern sobre el Tramvia

Trias també ha afirmat que ell no farà el tramvia. "Més enllà de Verdaguer, que ja està adjudicat, no en faré més", ha dit contuindent. En la mateixa línia s'ha expressat aquest matí quan ha sortit al pas de l'anunci que ha fet unes hores abans el conseller de Territori, Juli Fernàndez, de comprometre's a acabar el perllongament del tramvia per la Diagonal i dur-lo fins a la plaça de Francesc Macià. Qui va ser batlle de la ciutat entre el 2011 i 2015 ha avisat el Govern que, si torna a tenir la vara d'alcaldia, ell mantindrà el seu compromís de no completar el tram que aniria des de Verdaguer fins a Francesc Maciàb que no cedirà: "Tindrem un problema de compromisos mutus". A parer de Xavier Trias, és necessari "evitar declaracions d'aquest tipus" perquè el que urgeix és "solucionar el problema de fons". 

Trias vol crear "activitat econòmica sostenible"

Finalment, Xavier Trias ha destacat que la seva aposta serà "crear activitat econòmica sostenible" i ha lamentat la "pèrdua d'autoestima". "La ciutat no està tan malament com diem tots, perquè vas pel món i la gent parla bé de Barcelona, però el problema és que la gent que és de la ciutat està indignada", ha assenyalat, fent una crida a "estar orgullosos de nou" de Barcelona i vendre la ciutat a l'exterior. Segons Trias, hi ha una "gran desafecció per uns lideratges equivocats". També ha defensat que troba "indignant" que es decideixi des de Madrid com s'ha de gestionar l'aeroport, i creu que ha de ser un aeroport "intercontinental i potent" i Catalunya s'ha de plantejar "com vol distribuir la seva activitat aèria".