El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha fet una crida a la unitat de l'independentisme a l'hora d'afrontar la propera legislatura. En una entrevista a TV3, el dirigent de Junts ha recordat que "només quan hem estat units hem sigut capaços d'avançar".

Més concretament, Sànchez ha demanat a Esquerra Republicana que es donin "una altra oportunitat" els uns als altres i ha afegit que cal "tancar el parèntesi de la darrera legislatura marcada per la repressió". D'aquesta manera, Sànchez emplaça ERC a repetir la fórmula de govern del darrer Govern. 

Jordi Sànchez Junts ACN

Jordi Sànchez en un dels actes de campanya de Junts per al 14-F / ACN

El mandat independentista

Jordi Sànchez ha defensat amb fermesa els resultats de les eleccions, que van donar el 52% de vots a partits independentistes, i ha assegurat que es tracta d'"una oportunitat històrica". "El compromís és que el govern treballi per assolir la independència al més aviat possible", ha indicat en la mateixa línia.

Les negociacions amb ERC

Sànchez forma part de l'equip negociador de Junts i, per tant, té molt clar com vol que siguin les trobades amb la resta de partits per trobar una entesa. El secretari general ja li ha manifestat a ERC que l'acord al qual s'arribi ha de garantir "estabilitat sense sorolls" i "ha de saber donar resposta al mandat independentista dels ciutadans".

El dirigent independentista s'ha referit d'aquesta manera al malestar entre els dos socis de Govern durant diversos moments de la darrera legislatura, i per això ha subratllat: "El que ens hàgim de dir entre partits no ho farem a través dels mitjans de comunicació. Hem parlat massa a través dels mitjans i massa poc al voltant d'una taula".

JxCat insta ERC i CUP a un front comú

Les declaracions de Jordi Sànchez van en la línia de les que va fer aquest dilluns Elsa Artadi, vicepresidenta de JxCat. Artadi va fer una crida a ERC i CUP per acordar un "marc d'actuació unitari" davant la repressió contra el Parlament i va posar d'exemple la querella de la Fiscalia contra membres de la Mesa de la cambra.

EuropaPress - vicepresidenta junts elsa artadi

Elsa Artadi en una roda de premsa des de la seu del partit / Europa Press

En roda de premsa va defensar que cal un pacte previ perquè el Parlament deixi de ser "submís" i fer un front comú per "blindar-lo". De fet, Artadi va reconèixer que la resposta a la repressió des del Parlament ha estat aquesta última legislatura una "font d'estrès" dins de l'independentisme.

Davant d'aquesta situació, va apostar per "aprendre de les lliçons". També va explicar que JxCat no ha pres una decisió sobre què farà amb les actes de Carles Puigdemont i Lluís Puig.

Imatge principal: El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, a la sortida de la presó de Lledoners / Sergi Alcàzar