La querella de la Fiscalia contra els membres independentistes de la Mesa del Parlament que presidia Roger Torrent demostra, a parer del líder de Junts, Carles Puigdemont, que “tant se val qui governa a Madrid”. "No aturaran l'intent de dinamitar el projecte democràtic de Catalunya", adverteix.

La Fiscalia ha presentat una querella contra el president del Parlament, Roger Torrent; el vicepresident primer, Josep Costa; el secretari primer, Eusebi Campdepadrós, i la qui va ser secretària quarta, Adriana Delgado, per haver acceptat el 12 de novembre del 2019 que es debatés davant del ple del Parlament una resolució contra la sentència del Suprem per l’1-O, tot i que el TC ja havia emès un posicionament en contra una setmana abans.

Puigdemont, que expressa a través de la seva piulada el suport als diputats afectats, denuncia que perseguir els membres de la Mesa per permetre un debat parlamentari és "un atemptat a la democràcia. Sense matisos".

En la resolució denunciada per la Fiscalia s’assegura que el Parlament “reitera i reiterarà tants cops com ho vulguin els diputats i diputades la defensa del dret a l’autodeterminació i la reivindicació de la sobirania del poble de Catalunya per decidir el seu futur polític”.

Així mateix, la querella hi afegeix una segona resolució en què el Parlament reprovava la monarquia.

La Fiscalia acusa els quatre membres independentistes de la Mesa d’un delicte de desobediència.