El govern espanyol ha anunciat per sorpresa aquest dilluns que els telèfons del president espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, han estat intervinguts amb el programari Pegasus. Es tracta del mateix software que s'ha fet servir per espiar a polítics, activistes i advocats de la plana independentista en el cas CatalanGate. Però, altera un cas l'altre? Jordi Sànchez, secretari general de Junts, ha afirmat: "Que Pedro Sánchez hagi estat espiat no treu cap motiu per seguir pensant que les clavegueres de l'estat es troben darrere del CatalanGate" El fet que s'hagi investigat al president espanyol amb un programari que l'empresa que el comercialitza només ven a estats, no opaca el fet, que més de 60 persones de l'àmbit independentistes han estat espiats pel mateix programa Pegasus. Per Jordi Sànchez, l'anunci d'avui de La Moncloa, certifica l'espionatge a l'independentisme. "En tot cas, avui queda certificat l’espionatge contra l’independentisme", ha sentenciat en un tuit  i ha afegit: "Més que mai comissió independent d’investigació". 

TUIT jordi sanchez anunci espionatge Pedro Sanchez

Altres membres de Junts han començat a pronunciar-se a través de les xarxes socials, poc després de l'anunci sorpresa de La Moncloa. Jordi Turull ha estat dels més contundents i s'ha afirmat: "Hi ha cortines de fum i després hi ha això". "Amb aquest Estat no hauria de sorprendre res. Ni tanta incompetència ni tanta mala fe", ha sentenciat. Per altra banda, el president d'exili, Carles Puigdemont, ha estat dels primers a reaccionar a la denúncia del govern espanyol. Puigdemont ha assenyalat: "Quan ho denunciàvem els catalans no mereixíem tanta consideració".

La Moncloa i Pegasus

Segons dos informes tècnics del Centre Criptològic Nacional, els telèfons de Pedro Sánchez i Margarita Robles van ser infectats pel programa espia Pegasus, entre el maig i el juny de 2021. Segons ha afirmat el ministre Félix Bolaños, les proves són "inequívoques" i ja han estat denunciades davant de la justícia. A la roda de premsa d'urgència on s'ha anunciat aquest espionatge a La Moncloa, Bolaños ha evitat respondre sobre la relació entre l'espionatge al govern espanyol i el cas CatalanGate i ha afirmat que és el moment per especulacions. 

El ministre espanyol ha insistit: "Estem actuant amb totes les nostres facultats per garantir el dret fonamental a la privacitat de les persones, aquest ha estat el compromís inequívoc del govern des de les primeres informacions". També ha subratllat que seran inflexibles davant qualsevol vulneració dels drets i que es reforçaran els procediments necessaris per garantir els drets dels ciutadans. "El compromís del govern espanyol és conèixer tota la veritat", ha sentenciat.