Des de finals de la setmana passada que Jordi Sànchez es trobava en règim d'aïllament dins de la presó de Lledoners com a mesura preventiva perquè havia estat en contacte amb un malalt de coronavirus. Avui ha obtingut el resultat de les proves, i ha donat negatiu. El mateix n'ha informat a través del seu compte de Twitter. 

El missatge no s'ha quedat aquí. L'expresident de l'ANC ha aprofitat per fer una crida a la ciutadania perquè es faci cas de la petició del Govern de la Generalitat de "confinament total". De fet, es posa a ell mateix com a exemple. Explica com tot i portar 882 dies a la presó, ha renunciat a seguir sortint amb el permís de treball que li van atorgar fa unes setmanes a través de l'article 100.2. De fet, tots els presos polítics independentistes han optat per autoconfinar-se encara que podrien seguir sortint perquè el 100.2 segueix vigent. Ho fan, diuen, "per responsabilitat". Només Cuixart ha sortit avui perquè havia de fer una gestió a la fàbrica, però a partir d'ara, segons informen fonts d'Òmnium, es quedarà a la presó. 

Sànchez il·lustra el prec amb una imatge de l'estació de metro de Passeig de Gràcia amb l'andana buida. I acaba el text amb una exigència: "que el govern espanyol actuï ja o ens deixi actuar ja". 

Queda per conèixer el resultat de la prova a Josep Rull, que també va estar en contacte amb una persona que ha donat positiu en Covid-19 i es troba en quarentena. Segons ha explicat ell mateix, no té símptomes i es troba bé.