L'expresident Jordi Pujol ha estat ingressat avui a l'Hospital de Sant Pau per problemes de salut. El polític nacionalista de 92 anys hauria acudit a l'Hospital de Barcelona en sentir-se indisposat i des d'aquí se l'ha enviat a l'Hospital de Sant Pau on se li ha diagnosticat un isquèmia cerebral.

🔴 ACTUALITZACIÓ: Jordi Pujol ja està despert i ha recuperat part de l'afectació inicial per l'ictus
 

La notícia ha estat avançada per La Vanguardia i confirmada per ElNacional des de l'entorn del president, on no s'amaga una certa preocupació per l'estat de salut del veterà polític. Segons aquestes fonts, el president seguirà al centre sanitari mentre se li practiquen proves per conèixer l'abast del problema neurològic que ha patit i les possible seqüeles.

Preocupació pel llegat

La darrera aparició pública del president, que va ocupar durant 23 anys la presidència de la Generalitat de Catalunya, ha estat precisament aquest cap de setmana, amb motiu d'unes declaracions a Catalunya Ràdio arran de la mort de la reina Isabel II i durant les quals va admetre la preocupació pel seu llegat polític. "És clar que em preocupa. He fet coses ben fetes, i fins i tot algunes coses molt ben fetes, però n'hi ha d'altres que no em deixen satisfet", va assegurar.

El passat 20 d'agost va valorar a través d'unes declaracions en vídeo a ElNacional la figura de Josep Espar Ticó, del qual va destacar la necessitat "d'integrar la gent en un projecte divers per recuperar el país", mentre que l'1 de juliol va protagonitzar una llarga entrevista amb el periodista Josep Cuní a la Cadena SER on va lamentar que Catalunya políticament "no acaba de funcionar".

Rehabilitació

De fet, el president ha viscut els darrers mesos una recuperació de la seva figura política, després de la confessió que va protagonitzar sobre la deixa del seu pare el juliol del 2014, que la va condemnar a un ostracisme públic i va portar a què se li retiressin els reconeixements com a expresident.

El febrer d'aquest any, Pujol va participar junt amb la resta d'expresidents, inclòs el president Carles Puigdemont i el president José Montilla, en un acte organitzat al paranimf de la Universitat de Barcelona per la consellera d'Exteriors, Victòria Alsina. Així mateix, l'homenatge organitzat des de la consellera d'Economia amb motiu de l'Any Trias Fargas es va convertir en l'ocasió per a una nova aparició pública i per a la reivindicació del llegat dels primers governs de Convergència.