Dia -i hora- de passar comptes per a l'exvicepresident del Govern Jordi Puigneró. El dirigent de Junts ha recordat a través d'una piulada que ha publicat a les 20,28 hores d'aquest vespre, que just en aquell moment feia un any que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el va destituir del seu càrrec. De fet, Puigneró posa en qüestió l'autoritat del president de la Generalitat i dona a entendre que qui va prendre la decisió sobre la seva destitució i, per tant, sobre la composició del Govern va ser en realitat el president d'ERC, Oriol Junqueras. "Aquesta hora fa un any Oriol Jun... perdó Pere Aragonès em cessava de vicepresident del Govern", explica. 

Amb la mateixa sornegueria, Puigneró conclou que "des de llavors governa sol, Sergi Sol", en referència al qui va ser director de l'oficina de Junqueras, quan ocupava la vicepresidència del Govern de la Generalitat a l'executiu de Carles Puigdemont. De nou, una irònica desautorització sobre el paper que Aragonès juga al Govern.

Puigneró va ser cessat el 28 de setembre de l'any passat després que Junts, en el marc del debat de política general, va demanar a Aragonès que se sotmetés a una qüestió de confiança, en cas de no complir els acords tancats per facilitar la seva investidura.

L'endemà de la petició dels socis de Govern, el president de la Generalitat va convocar una reunió extraordinària del Consell Executiu a primera hora de la tarda i, posteriorment, va celebrar una llarga reunió a la Casa dels Canonges amb el secretari general de Junts, Jordi Turull. En acabar va citar Puigneró al seu despatx i li va comunicar la decisió de destituir-lo amb l'argument que l'havia informat que el seu partit li reclamaria que se sotmetés a una qüestió de confiança. Aquesta decisió va provocar pocs dies després la sortida de Junts del Govern.