L'actual consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha anunciat aquest dilluns que es presentarà com a candidata per encapçalar la llista d'ERC per Girona a les eleccions del proper 14-F.

En un vídeo difós a Twitter, Jordà afirma que està "il·lusionada" i "compromesa" i espera comptar amb el suport de la militància. Jordà es mostra convençuda, a més, que només Esquerra és "capaç" d'abordar els reptes de país. "La victòria d'ERC segur que ens farà abraçar i avançar abans en l'autodeterminació i l'amnistia", afirma.

El procés de primàries per escollir el cap de lista d'Esquerra a la demarcació de Girona finalitza el proper 18 de novembre. Fins aleshores, s'hi poden presentar més candidatures. Per ara, el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ja ha anunciat la seva intenció de ser el candidat del partit a la presidència de la Generalitat.

El coordinador nacional d'ERC va assegurar aquest dissabte al consell nacional del partit que a l'Estat li fa "pànic" que els republicans guanyin les eleccions previstes pel 14 de febrer. "Els enemics de l'Estat i les seves clavegueres saben que, si ens va bé, l'independentisme avança i que aquest país és millor", va dir.

Lleida

Poc després, l'actual secretària adjunta del partit, Marta Vilalta, ha anunciat també via Twitter la seva intenció d'encapçalar la llista a Lleida. En un vídeo ha afirmat que està "més compromesa que mai i amb tot el convenciment de sempre per estar al servei de la ciutadania", i ha defensat que en un moment difícil com l'actual pel coronavirus és necessari fer un pas endavant.

Tarragona

També la diputada Raquel Sans ha anunciat avui la seva candidatura per liderar la llista de la demarcació de Tarragona, segons ha avançat a 'Ràdio Ciutat de Tarragona'. Sans ha explicat que ha decidit fer el pas perquè té "ganes de treballar pel projecte col·lectiu" i per l'experiència adquirida com a diputada a la cambra catalana.

La periodista vallenca va ser la número 6 de la candidatura d'ERC en els comicis del 21-D del 2017 i va adquirir la condició de diputada el juliol del 2018 en substitució d'Òscar Peris quan aquest va tornar a ser nomenat delegat del Govern al Camp de Tarragona. Raquel Sans forma part de l'executiva nacional d'ERC com a vicesecretària general de Dones.