La secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha anunciat aquest dilluns que es presentarà a les primàries del partit per ser la cap de llista per Lleida a les eleccions previstes el 14 de febrer.

En un vídeo difós en el seu compte de Twitter, ha afirmat que està "més compromesa que mai i amb tot el convenciment de sempre per estar al servei de la ciutadania", i ha defensat que en un moment difícil com l'actual pel coronavirus és necessari fer un pas endavant.

ERC ha iniciat aquest cap de setmana el procés de primàries per formar les llistes de cara a les eleccions catalanes i ja s'han postulat un candidat per a cada circumscripció: el vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional del partit, Pere Aragonès, per Barcelona i per ser candidat a la Presidència del Govern; la diputada en el Parlament Raquel Sans per Tarragona; la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, per Girona, i Vilalta per Lleida.

Declaracions dels candidats

Aragonès ja va dir aquest dissabte que a l'Estat li fa "pànic" que els republicans guanyin les eleccions previstes pel 14 de febrer. "Els enemics de l'Estat i les seves clavegueres saben que, si ens va bé, l'independentisme avança i que aquest país és millor", va afegir.

La consellera Jordà, per la seva banda, ha afirmat que està "il·lusionada" i "compromesa" i espera comptar amb el suport de la militància. Jordà es mostra convençuda, a més, que només Esquerra és "capaç" d'abordar els reptes de país. "La victòria d'ERC segur que ens farà abraçar i avançar abans en l'autodeterminació i l'amnistia", afirma.

La diputada Sans ha explicat que ha decidit fer el pas perquè té "ganes de treballar pel projecte col·lectiu" i per l'experiència adquirida com a diputada a la cambra catalana.

La periodista vallenca va ser la número 6 de la candidatura d'ERC en els comicis del 21-D del 2017 i va adquirir la condició de diputada el juliol del 2018 en substitució d'Òscar Peris quan aquest va tornar a ser nomenat delegat del Govern al Camp de Tarragona. Raquel Sans forma part de l'executiva nacional d'ERC com a vicesecretària general de Dones.

Els candidats o candidates del partit a les quatre demarcacions podran recollir avals per a les primàries del 8 al 18 de novembre. La llista definitiva es configurarà a través dels congressos comarcals a finals de novembre, i serà ratificada al proper Consell Nacional, previst pel 12 de desembre.