El coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha assegurat que a l'Estat li fa "pànic" que els republicans guanyin les eleccions previstes pel 14 de febrer. "Els enemics de l'Estat i les seves clavegueres saben que, si ens va bé, l'independentisme avança i que aquest país és millor", ha afirmat durant la seva intervenció al Consell Nacional telemàtic d'ERC, aquest dissabte.

Aragonès ha pronosticat més "intents" de Madrid per "fer descarrilar" una resolució política al conflicte, després de l'operació 'Volhov' de la setmana passada. El també vicepresident del Govern amb funcions de president ha defensat l'acció de l'executiu en la lluita contra la Covid-19, i ha acusat l'Estat de "no estar a l'alçada" i d'anar "tard i malament".

Aragonès ha defensat l'acció del seu executiu en funcions, així com les mesures i ajudes anti-covid. El vicepresident del Govern ho ha aprofitat per carregar contra l'Estat, a qui ha acusat de no estar "a l'alçada" i de prendre decisions "tard i malament".

Pere Aragonès ACN

Pere Aragonès durant el Consell nacional telemàtic d'ERC d'aquest dissabte / ACN

És per això que Aragonès ha instat l'executiu espanyol de Pedro Sánchez a aplicar una moratòria d'impostos en comptes d'incrementar la partida pressupostària de la monarquia "corrupta". En aquest sentit, Aragonès ha reclamat a la Moncloa que assumeixi "totes les seves responsabilitats" i que, si no ho fa, que traspassi a la Generalitat tota la capacitat de gestió.

Operació Volhov

El coordinador nacional d'ERC també s'ha referit a l'operació de la Guàrdia Civil i als presumptes espionatges de les "clavegueres de l'Estat" contra dirigents independentistes, alguns d'ells d'Esquerra: "Les clavegueres de l'Estat han tornat a brollar i a atacar amb impunitat, en una nova operació político-judicial per atemorir, desestabilitzar i dividir-nos, i per empastifar el moviment pacífic i democràtic amb sospites de corrupció", ha denunciat.

Aragonès, que ho considera "pur espionatge polític", ha afirmat que aquests intents no desgastaran pas ni desmobilitzarem el sobiranisme: "No us en sortireu, seguirem alçats i compromesos", ha replicat a l'Estat.

A més, el dirigent republicà ha defensat que el seu partit és "impecable contra la corrupció", i ha opinat que és per això que Espanya l'ataca: "Els fem nosa però hi serem més que mai. Els fa pànic que ERC guanyi les eleccions del 14-F, perquè saben que la nostra prioritat és la independència i la justícia social".

En aquest sentit, Aragonès ha constatat que Esquerra és "la diana de totes les mirades" perquè -l'Estat- té "por" i no vol que el seu partit guanyi les eleccions: "Els enemics de l'Estat i les clavegueres saben que si a ERC li va bé, l'independentisme avança, i si avança aquest país és millor", ha asseverat. Finalment, ha augurat més "atacs" contra l'independentisme: "Probablement el que hem viscut aquests dies no serà la darrera ocasió que l'Estat intenta fer descarrilar el camí per una solució política al conflicte", ha conclòs.