El rei emèrit Joan Carles I segueix desempallegant-se de les investigacions sobre possibles irregularitats que li pengen de l'esquena. El passat dijous, l'arxivament del cas de l'AVE a la Meca es va sumar al carreró sense sortida on va acabar la investigació suïssa. D'ençà que el Borbó va començar a deixar enrere les acusacions que penjaven sobre ell, fonts del voltant de l'emèrit van començar a anunciar la seva intenció de tornar a Espanya. Fins i tot es van donar a conèixer les condicions que pretenia imposar Joan Carles i que han acabat tibant la relació entre pare i fill. Una de les condicions que més polseguera ha aixecat ha estat la intenció del Borbó de tornar al palau de La Zarzuela. Un escenari que deixa en una posició complicada a la casa reial i al govern espanyol. Tant és així, que Joan Carles ha decidit endarrerir el seu retorn a l'Estat espanyol pels grans obstacles que es troba a l'hora de fixar el palau com la seva residència, segons publica The Objective

Un rei que va marxar per la porta del darrere ofegat per escàndols tornant com si res al palau reial és una imatge perillosa per la monarquia i per l'Executiu espanyol. Tot i això, Joan Carles vol fixar La Zarzuela com la seva residència a Espanya. El seu entorn afirma que manté la idea de viure la major part de l'any als Emirats Àrabs Unit (EAU), però també vol passar alguns dies a l'Estat espanyol, a la seva antiga residència. Tanmateix, la posició de la casa reial es manté inflexible: no a La Zarzuela. Segons The Objective, la duresa de Felip VI amb el seu pare seria pressionada pel govern de Pedro Sánchez. Les reticències del govern espanyol al retorn del Borbó s'han exposat anteriorment. El mes de març, El Confindencial publicava que l'Executiu de Sánchez condicionaria el retorn de l'emèrit a un missatge de disculpes dirigit al conjunt de la ciutadania. 

Distancia amb Felip VI

Malgrat que La Moncloa podria estar pressionat la casa reial per allunyar l'emèrit del palau, però Felip VI ha mostrat anteriorment el seu distanciament amb el seu pare. En la darrera imatge d'una reunió familiar dels Borbons, Felip ja no hi va ser present, fet que va aixecar sospites. No obstant això, anteriorment, la COPE va afirmar que Joan Carles estaria considerant no tornar a Espanya fins que el seu retorn no fos un cop a la imatge de Felip. Mentre estudia com tornar, no tots els escàndols que l'envolten han desaparegut. Els enfrontaments constants de l'emèrit amb la seva examant, Corinna Larsen, segueixen arribant al públic, en ple intent de netejar la imatge del monarca per aplanar el seu retorn.