Joan Carles I va ordenar als seus testaferros transferir 145.458 euros des d'un compte de la Fondation Zagtaka a Ginebra a la societat Fathomless Adivsory Services Limited de Philip Adkins. Però, qui és Adkins? Es tracta de l'exmarit de Corinna, l'amant de l'emèrit. Amb aquesta transferència l'exmonarca va saldar el deute que tenia amb l'empresari nord-americà, ja que aquest anteriorment havia cobert les despeses que suposava l'elevat tren de vida que portava el Rei amb vols en jets privats i hotels de luxe. 

Segons informa el mitjà OKDIARIO, en els papers secrets del sumari de Ginebra on hi figuren les transferències bancàries de Zagatka a Credit Suisse i Lombard Office, es pot comprovar que Adkins, primer marit de Corinna va ser un dels beneficiaris. En el document bancari, apareixen cinc pagaments a favor de la societat opaca d'Adkins, constituïda a Hong Kong el 2014, uns mesos abans de la primera transferència efectuada per Joan Carles. Aquests pagaments, però, no es tracten d'un "regal", com ha justificat l'emèrit els milions que va rebre de l'Aràbia Saudita, sinó com el retorn dels diners que Adkins ja havia pagat per ell. 

Blanqueig de capitals 

Tot i que els secretaris de l'emèrit podien pagar els contractes d'aquests jets privats o les factures dels hotels de luxe no volien tenir tanta visibilitat. Per això, els testaferros van dissenyar un procediment per garantir que els moviments eren plenament opacs: Adkins anticipava amb les seves targetes bancàries els imports de les factures de Joan Carles i, després, la fundació Zagatka li ho reintegrava a un compte de la seva societat Fathomless a Hong Kong. Segons una font de la investigació a Suïssa, tot plegat fa olor de blanqueig de capitals: "es pretén ocultar la procedència dels diners i convertir-lo en legal". 

Tot i l'afer Corinna, Adkins i Joan Carles mantenen una amistat molt estreta, que va començar a través de la princesa alemanya. En total, la fundació offshore de Joan Carles va fer fins a cinc entregues de diners en diverses divises a la de l'empresari nord-americà. La primera, el 22 de desembre de 2014, mig any després de la seva abdicació el juny d'aquell any. Llavors, la relació entre Corinna i l'emèrit ja s'havia acabat i el CNI ja l'havia investigada. L'última transferència es va fer un any després, el novembre del 2015 i el total de diners accedeix a 145.458 euros. 

També a Botswana 

En una de les gravacions que el comissari Villarejo va fer a Corinna, aquesta concretament a Londres el 2015, la princesa alemanya es refereix als pagaments a Adkins: "Li vaig preguntar al meu exmarit, a Los Ángeles, on es va publicar una foto a Berverly Hills de Joan Carles amb ell, menjant a un restaurant. Li vaig dir al Phillip: 'Estàs boig, que fas...'. I ell em va contestar 'Bé, em van demanar si podia pagar-li l'hotel"'. Segons consta a la gravació, Corinna narra que Adkins va pagar l'hotel i el cap de seguretat de Joan Carles li va assegurar que li ho tornarien. Deu dies més tard li van enviar els diners. Llavors, Corinna i Adkins ja no estaven junts, ja que la parella que havia tingut una filla en comú es va separar el 1994, però seguien tenint una bona relació. 

De fet, Adkins va compartir amb tots dos un dels escàndols més recordats de l'emèrit: la famosa cacera d'elefants a Botswana, el 2012, que va ser el començament de la fi de Joan Carles I i va acabar amb la seva abdicació. En aquell moment, s'havia acabat la relació entre Joan Carles i Corinna, però a la cacera la princesa alemanya va portar-hi també el seu fill Alexander, ja que l'emèrit "seguia sent una persona important en la vida del meu fill", segons les seves paraules.

A la imatge principal, Joan Carles I / Europa Press