Joan Carles I segueix sense entendre què és el que ha fet malament. Segons han revelat a El Español fonts properes al rei emèrit, Joan Carles veu atònit la distància que el seu hereu, Felip VI, vol mantenir amb el pare d'ençà que va fugir de l'Estat. Un neguit que ocupa la Casa Reial i la Moncloa, i que ara s'ha accentuat amb el funeral de la reina Elisabet II, perquè serà la primera aparició pública on tots dos coincidiran des de la fugida de l'exmonarca espanyol. Davant les notícies que Felip farà el possible per desmarcar-se del seu pare, l'emèrit hauria respost amb incredulitat i victimisme, tot argumentant que ell "no ha matat a ningú" com per rebre aquest tracte, expressió desafortunada que ha desencadenat tota mena de retrets i acudits a les xarxes. Les declaracions també segueixen la mateixa línia que les que va fer a la premsa en el seu breu retorn a Espanya, quan va rebutjar donar explicacions per la seva fugida a Abu Dhabi amb una pregunta retòrica: "Donar explicacions de què?".

"Mai no he matat a ningú"

"L'Emèrit està empipadíssim i es queixa de què sembla que hagi matat algú", assegura l'entorn de l'emèrit. "Jo no he matat a ningú com perquè es generi aquest protocol perquè no es doni aquesta imatge". Això és el que han afirmat les fonts properes al rei fugit després que Felip VI hagi pres les mesures necessàries per evitar una fotografia conjunta a l'abadia de Westminster. L'acudit s'explica tot sol. Sense comptar els animals, el cert és que el rei Joan Carles I sí que ha matat algú, el seu propi germà Alfons. Això és el que han recordat els usuaris de Twitter en fer-se públiques les declaracions de l'emèrit, amb missatges replets d'ironia, tot recordant que la tragèdia que va posar fi a la vida del petit de 14 anys es va produir quan Joan Carles en tenia 18 i rebia instrucció militar sota el règim de Franco, en circumstàncies que mai no s'han arribat a esclarir.

Felip VI evitarà Joan Carles I a Londres

L'ofensa de l'emèrit arriba arran de les precaucions que Felip VI ha pres de cara el funeral d'Elisabet II a Londres aquest dilluns. Amb la confirmació de l'assistència de Joan Carles I i Sofia de Grècia al funeral de la seva "cosina" Elisabet II, s'obria la porta que els Borbons apareguessin junts i units, com no se'ls ha vist des d'un altre funeral, el de la infanta Pilar, germana de l'emèrit, el 2020. Llavors, Joan Carles encara no havia fugit a Abu Dhabi i, tot i que la situació ja era complicada i les relacions entre pare i fill estaven molt allunyades, ara encara són més complexes. Amb tot, això no serà possible, ja que si bé la reina Sofia viatjarà amb el seu fill i la reina Letícia, Joan Carles ho farà directament des dels Emirats Àrabs i un cop a dins de l'abadia de Westminster no s'asseuran junts: els reis actuals ho faran amb la resta de caps d'estat i les seves parelles, mentre que Joan Carles i Sofia seran situats a un altre lloc, amb la resta de convidats de Buckingham. Amb tot, els dos emèrits sí que s'asseuran junts, una imatge insòlita en els últims dos anys, i fins i tot dormiran en el mateix hotel.