Nous documents confirmen la donació per part de Joan Carles I a Corinna Larsen de 65 milions d’euros, la comissió de l’AVE de la Meca que l’emèrit hauria cobrat a través de la fundació panamenya Lucum i que ara investiga la Fiscalia Anticorrupció del Tribunal Suprem. El Español ha avançat aquest divendres més material de la investigació oberta pel fiscal suís Yves Bertossa. Es tracta d'un escrit signat per Joan Carles el 2012 i preparat per l’advocat suís Dante Canónica, president de la fundació, dies abans del traspàs dels fons a la que va ser amant del monarca, en el qual es vol deixar constància que ella no actuava com a testaferro. Segueix llegint Joan Carles se'n va d'Espanya.

A la carta, amb data del 12 de març, el llavors cap de l’Estat ordenava al banc Mirabaud la transferència de tots els seus béns al compte de Corinna Larsen. També ordenava que, un cop feta l’operació, es liquidés la Fundació Lucum de forma “completa i total”.

Donació irrevocable

El document deixa clar que es tracta d’una donació “irrevocable”  dels fons, que “seran de la seva única propietat”. L’escrit destaca en concepte de què es fa la donació: “Garanteixo i certifico que la princesa Corinna zu Sayn Wittgenstein no actua sota cap circumstància com a fiduciària meva”, firma Joan Carles I. Amb aquesta fórmula vol deixar constància que la que va ser la seva amant no actuava com a testaferro. Així ho va declarar davant del fiscal suís Yves Bertossa l’advocat Dante Canònica, que juntament amb Arturo Fasana va gestionar la fortuna que l'emèrit va ocultar durant anys a Suïssa.

cara Joan Carles Corina El Español

Carta publicada per El Español on Joan Carles deixa constància que Corinna no actuava com a testaferro seu. Foto: El Español

La transferència dels fons a Larsen es va dur a terme el juny del 2012. Segons va declarar Corinna Larsen al fiscal, el monarca li va donar els diners “per amor” i no pas per amagar-los de la Hisenda espanyola. La dona va assegurar que va ser un intent de Joan Carles I per recuperar-la, ja que feia un temps que havien trencat la seva relació amorosa.

Un regal, diu Joan Carles I

Joan Carles, segons explica el seu entorn, nega que els 65 milions d'euros siguin la comissió que li va abonar el rei saudita per la seva mediació en els contractes de l'AVE a la Meca i insisteix que es tracta d'una donació en reconeixement de la seva amistat. A l'espera del que decideixi la justícia suïssa i espanyola, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha mostrat favorable a reformar la Constitució pel que fa a la inviolabilitat del rei, de manera que es pugui limitar.